-
Αρχική > Συνταγές > Πολύ καλό και έξτρα χορταστικό χατσαπούρι

Πολύ καλό και έξτρα χορταστικό χατσαπούρι

Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.

Υλικά για την ζύμη
900 γρ.αλευρι
500 ml νερό περίπου
1 φακελακι μαγιά ξηρή
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
χλιαρό νερό όσο πάρει

για την γέμιση
300 γρ.φέτα,
100 γρ.ανθότυρο,
200 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπόλ λιώνουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό μαζί 1 κ. σούπας από το αλεύρι, και το αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά μέχρι να αφρίσει και να ενεργοποιηθεί. Κατόπιν ρίχνουμε το λάδι το αλάτι το χλιαρό νερό λίγο λίγο μαζί με το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ευπλαστη ζύμη την περνάμε με λίγο ηλιέλαιο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 40′ να φουσκώσει σε ζεστο μέρος.

Ετοιμάζουμε την γέμιση τρίβοντας τα τυριά μας τα οποία σε ενα μπόλ τα ανακατεύουμε ολα μαζι,ρίχνουμε ενα αυγό προαιρετικά και το ενσωματώνουμε με τα τυριά. Οταν φουσκώσει η ζύμη την χωρίζουμε σε 3 μπάλες. Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε μικρότερα μπαλάκια για να βγάλουμε περισσότερα τηγανόψωμα. Ανοίγουμε την ζύμη σε μια επιφάνεια με τα χέρια μας, βάζουμε μπόλικη γέμιση και πιάνουμε απο την μία άκρη την ζύμη και την κλείνουμε σαν πουγκί.

Αλευρώνουμε το ταψί μας και πατάμε με τα χέρια απο το κέντρο πρός τα έξω το τηγανόψωμο και κατόπιν το τοποθετούμε στο ταψί. Κάνουμε με το μαχαίρι μια τρυπούλα στο κέντρο για να μην φουσκώσει και να μείνει επίπεδο το τηγανόψωμο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε καυτό φούρνο για 20′.Βάζουμε σε ενα μπόλ λίγο νερό με λάδι και μόλις ψηθεί το βγάζουμε και όπως είναι καυτό το περνάμε με ενα πινέλο περνάμε το τηγανόψωμο.

Με αυτό τον τρόπο διατηρείται αφράτο και γυαλιστερό το τηγανόψωμο.

Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.

Top
Enable Notifications OK No thanks