-
Αρχική > Τοπικά νέα > Σαν σήμερα 13 Νοεμβρίου 2021 H Kαστοριά υποδέχτηκε τον νέο της ποιμενάρχη κ.κ. Καλλίνικο ( Θεοδώρα Κωτσοπούλου φωτογραφίες )

Σαν σήμερα 13 Νοεμβρίου 2021 H Kαστοριά υποδέχτηκε τον νέο της ποιμενάρχη κ.κ. Καλλίνικο ( Θεοδώρα Κωτσοπούλου φωτογραφίες )

Θερμή  και πολλή εγκάρδια ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε ο λαός της Καστοριάς στον νέο Ποιμενάρχη του κ. Καλλίνικο στην  ενθρόνιση  του που ‘ελαβε χώρα την 13η Νοεμβρίου   το απόγευμα παρουσία Μητροπολιτών, τοπικών φορέων, αλλά και  κόσμου με όλα τα μέτρα που προστάζει η πανδημία.

Στην ιερά μητρόπολη Καστοριάς οι συμπολίτες μας υποδείχτηκαν με μια ανοιχτή αγκαλά τον νέο  τους πνευματικό  πατέρα ο δρόμος προς την ιερά μητρόπολη ήταν στρωμένος με δάφνες,  ένα  όμορφο για το χαρμόσυνο καλωσόρισμα  μπουκέτο με άσπρα λουλούδια του προσέφερε μια ένθερμη νεανίδα,  ενώ ο κόσμος στο διάβα του , φώναζε Άξιος

…..

Στο πρόσωπό του νέου μας ποιμενάρχη  είναι  πλέον στραμμένα τα βλέμματά ολων των καστοριανών γεμάτα χαρά, συγκίνηση, προσμονή και ελπίδα για μια νέα αρχή, για ένα καινούργιο ξεκίνημα,  για μια νέα σχέση πνευματικού Πατέρα – Λαού.

Κ. Καλλίνικος  στον ναό της Ι. Μητρόπολης΄, μας καθήλωσε με τον ταπεινό  και συγκινητικό λόγο  του.

Ο ποιμενάρχης μας   απευθυνόμενος στους  παρευρισκόμενους τόνισε ότι απλώνει  τα χέρια του για να αγκαλιάσει ολους τους Καστοριανούς.

Ο νέος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, στην εισαγωγή του Eνθρονιστήριου λόγου του είπε,  ότι ως Επίσκοπος αποστέλλεται από την Εκκλησία κατά την αποστολική παράδοση και διαδοχή για να ποιμάνει την Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

“Η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας είναι αγιοτόκος και αγιοσκέπαστη, είναι ιστορική, βυζαντινή, ηρωική και καλλιεργημένη από τους προκατόχους Μητροπολίτες και με φυσικό κάλλος. Είναι τμήμα της Μακεδονίας, την οποία χαρακτήρισε «κιβωτό της Ορθοδοξίας και του Οικουμενικού Ελληνισμού”. τόνισε χαρακτηριστικά

Διαβεβαίωσε ότι σκοπός του είναι η ολοκληρωτική αφιέρωση στην Μητρόπολή του, ακολουθώντας κατά το δυνατόν τον παράδειγμα του αγίου Καλλινίκου Εδέσσης και ζώντας ως Ιεράρχης ησυχαστικά και θυσιαστικά.

Και απευθυνόμενος στον Δήμαρχο, τους άρχοντες και τον λαό της Καστοριάς, κατέκλεισε τον λόγο του:  «Ήρθα στο σπίτι μου! Είμαι πλέον Καστοριανός! Ως Επίσκοπος ανοίγω τα χέρια μου προς εσάς σε σχήμα σταυρού και επικαλούμαι τους αποστολικούς λόγους…».

Ο ερχομός του νέου μητροπολίτη μας μόνο ελπιδοφόρα μηνύματα μπορεί να φέρει  και  επιτέλους να αλλάξει το ομιχλώδες αυτό τοπίο για την πόλη μας και τους κατοίκους της

 

Top
Enable Notifications OK No thanks