-
Αρχική > Ελλάδα > Δάκρυσε και ο Θεός στην αποφοίτηση: «Σήμερα ο Βαγγέλης παίρνει πτυχίο από τους ουρανούς…»

Δάκρυσε και ο Θεός στην αποφοίτηση: «Σήμερα ο Βαγγέλης παίρνει πτυχίο από τους ουρανούς…»

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Η αδερφή του, Ελένη, πήρε πτυχίο και όλοι συγκινήθηκαν

Συγκίνηση επικράτησε στην εκδήλωση αποφοίτησης της Ελένης Γιακουμάκη, αδερφή του Βαγγέλη. Η μνήμη του Βαγγέλη παραμένει ζωντανή και δεν ξεχνιέται το παλικάρι που έχασε τη ζωή του με τόσο άδικο τρόπο.

Η Ελένη στη τρυφερή ηλικία της εφηβείας έχασε τον λίγο μεγαλύτερο αδερφό της. Το παρόν στην αποφοίτηση από την Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Σχολή έδωσε και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, τονίζοντας πως «τη σημερινή μέρα ο Βαγγέλης παίρνει πτυχίο από τους ουρανούς».

 

Δάκρυσε και ο Θεός στην αποφοίτηση: «Σήμερα ο Βαγγέλης παίρνει πτυχίο από τους ουρανούς…»
  • Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 22 Νοεμβρίου η ορκωμοσία των φοιτητών της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης με την παρουσία τελειόφοιτων τόσο από το Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών όσο και από το Πρόγραμμα Βυζαντινής Μουσικής.

Το «παρών» έδωσε πέραν των φοιτητών και των γονιών τους και των μελών ΔΕΠ και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος έδωσε βροντερό «παρών» και απέδειξε γι’ άλλη μια φορά πόσο ταπεινός και σοβαρός άνθρωπος είναι. Ανάμεσα στους ορκισθέντες ήταν και η αδερφή του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή το 2015, Ελένη Γιακουμάκη αποφοίτησε από το πρόγραμμα Βυζαντινής Μουσικής.

 

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Το μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Κρήτης

 

  • Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ήταν εκείνος που κήδεψε το Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Σέλι όταν ήταν Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης με ποιμαντικό και προσφιλή τρόπο έδωσε τον τίτλο σπουδών στην νεαρή απόφοιτη. Και ως είθισται και με την περίπτωση του Σεβασμιωτάτου τέως Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, ο νυν Αρχιεπίσκοπος Κρήτης έβγαλε λόγο και μίλησε στα μέλη ΔΕΠ και στους φοιτητές για το Βαγγέλη Γιακουμάκη.

 

Δάκρυσε και ο Θεός στην αποφοίτηση: «Σήμερα ο Βαγγέλης παίρνει πτυχίο από τους ουρανούς…»

 

Το κλίμα έγινε συγκινησιακά φορτισμένο και άπαντες κατά τη διάρκεια της τελετής μίλησαν για το φωτισμένο πνεύμα του νέου Αρχιεπισκόπου. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κατά τη διάρκεια της ομιλίας έκανε μνεία στον άτυχο νεκρό τονίζοντας πως τη σημερινή μέρα ο Βαγγέλης παίρνει πτυχίο από τους ουρανούς.

  • Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δάκρυσαν, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης πολλά μέλη ΔΕΠ έσπευσαν να τον συγχαρούν για την παιδαγωγική αυτή ομιλία που έθεσε στο κέντρο τον άνθρωπο. Με αυτόν τον τρόπο, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος απέδειξε γι’ άλλη μια φοράς πως πέρα από φωτισμένος ποιμενάρχης, είναι ένας άνθρωπος που βιώνει τον κοινωνικό παλμό.
Top
Enable Notifications OK No thanks