-
Αρχική > Απόψεις >  Καστοριά :  Ο τόπος μας δεν στερείται χειμερινών αξιοθέατων που θα μπορούσαν να τραβήξουν την προσοχή επισκεπτών ( Δώρα Κωτσοπούλου )

 Καστοριά :  Ο τόπος μας δεν στερείται χειμερινών αξιοθέατων που θα μπορούσαν να τραβήξουν την προσοχή επισκεπτών ( Δώρα Κωτσοπούλου )

Το διάστημα που διανύουμε, κοινωνικά και τουριστικά θεωρείται ως το πλέον φτωχό ολόκληρου του έτους. Απομακρυσμένοι όπως βρισκόμαστε στην βορειοδυτική γωνία της χώρας, μακριά από όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα και διανύοντας την κορύφωση του χειμώνα διαπιστώνουμε την πλέον σοβαρή μείωση του τουριστικού ενδιαφέροντος αλλά και τον πλέον σοβαρό περιορισμό των ίδιων των δικών μας εξόδων για ψυχαγωγία.

Η Καστοριά, αμέσως μετά την λήξη των καρναβαλιών και έως τον ερχομό των Απόκρεω, παραδοσιακά τίθεται σε μια ιδιότυπη καραντίνα. Οι δρόμοι αδειάζουν από κόσμο, η κίνηση των οχημάτων περιορίζεται στο απολύτως απαραίτητο, η πελατεία των μαγαζιών γίνεται η μικρότερη του έτους και μόνο στις καμινάδες σημειώνεται μια υπερβολή αφού τα τζάκια φουμάρουν περισσότερο.

Αλλά αυτή δεν είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί να αλλάξει αν αποφασίσουμε να εργαστούμε προς την σωστή κατεύθυνση…

Ο χειμώνας δεν είναι καιρός που αναιρεί αναπόδραστα την έμφυτη διάθεση για ψυχαγωγία των ανθρώπων κι ο τόπος μας δεν στερείται χειμερινών αξιοθέατων που θα μπορούσαν να τραβήξουνε την προσοχή.

Εχουμε ένα χιονοδρομικό που θα μπορούσε να δουλέψει, είτε με χιόνι, είτε χωρίς, για ορισμένα πολύ ξεχωριστά αθλήματα βουνού. Εχουμε δάση που θα μπορούσαν να προσελκύσουν κυνηγούς από όλη την χώρα, έχουμε μονοπάτια που αποκτούν τελείως διαφορετική φυσιογνωμία αυτή την εποχή και τέλος- τέλος μπορούμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε διοργανώσεις που θα προσελκύσουν το καλλιτεχνικό, ακαδημαϊκό, κοινωνικό, αθλητικό, και θεματικό ενδιαφέρον κάθε κατηγορίας πληθυσμού.

Αυτό που χρειάζεται είναι μια καλή ομάδα εργασίας που θα καθίσει να σχεδιάσει ένα δελεαστικό πακέτο συμμετοχικής ψυχαγωγίας και θα το λανσάρει σε τιμές που θα τραβήξουνε την προσοχή όλων.

Top
Enable Notifications OK No thanks