-
Αρχική > Ελλάδα > Έφυγαν» αγκαλιασμένα: Η τραγωδία με τα 3 κορίτσια που βρέθηκαν νεκρά στο ψυγείο ενώ οι γονείς ήταν σε κηδεία

Έφυγαν» αγκαλιασμένα: Η τραγωδία με τα 3 κορίτσια που βρέθηκαν νεκρά στο ψυγείο ενώ οι γονείς ήταν σε κηδεία

Τρία ανήλικα κορίτσια, σ’ ένα χωριό της Δυτικής Ελλάδας, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, βρέθηκαν νεκρά μέσα σ’ ένα εγκαταλελειμμένο ψυγείο, βυθίζοντας στο πένθος τρεις οικογένειες.

Τα κορίτσια, ήταν μόλις έξι, επτά και οκτώ ετών, όλα τους είχαν αδέρφια, έμεναν στην ίδια γειτονιά και ήταν αχώριστες φίλες, παίζοντας και γελώντας καθημερινά, με τους γονείς του να είναι χαρούμενοι που τις έβλεπαν να μεγαλώνουν.

Το μοιραίο μεσημέρι της Κυριακής, οι τρεις φίλες έπαιζαν με τις κούκλες τους στο σπίτι των γονιών της 6χρονης, ενώ την ίδια ώρα, οι γονείς τους και όλοι οι κάτοικοι του χωριού βρίσκονταν στην κηδεία μιας συγχωριανής τους.

Τα κορίτσια έπαιζαν στην αυλή του σπιτιού, όπου βρισκόταν και ένα εγκαταλελειμμένο ψυγείο, το οποίο χρησιμοποιούσε πριν από δέκα χρόνια ένας κρεοπώλης από το συγγενικό τους περιβάλλον.

Τα κορίτσια μπήκαν μέσα στο ψυγείο, αλλά η πόρτα έκλεισε, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν και να μην μπορούν να πάρουν αέρα.

Στις δύο το μεσημέρι, η κηδεία τελείωσε και οι γονείς των κοριτσιών επέστρεψαν στα σπίτια τους και διαπίστωσαν την απουσία τους.

Αρχικά υπέθεσαν ότι θα έπαιζαν στο σπίτι κάποιου γείτονα, αλλά οι ώρες περνούσαν και κανείς χωριανός δεν είχε δει πουθενά τα τρία κορίτσια και έτσι οι αναζητήσεις των γονέων απέβησαν άκαρπες.

Οι συγχωριανοί τους χωρίστηκαν σε ομάδες, για να συνδράμουν στην επιχείρηση εύρεσης των κοριτσιών, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. “Μα τι έγιναν αυτά τα παιδιά; Άνοιξε η γη και τα κατάπιε;“, διερωτόταν μια χωριανή με βουρκωμένα μάτια.

Τα τρία ανήλικα κορίτσια ήταν νεκρά το ένα δίπλα στο άλλο, με τις κούκλες αγκαλιά

Μες στην απελπισία της, η μητέρα του ενός κοριτσιού σκέφτηκε να ανοίξει το εγκαταλελειμμένο ψυγείο και ήρθε αντιμέτωπη με το αποτρόπαιο θέαμα, με τα τρία κορίτσια να είναι πεσμένα το ένα δίπλα στο άλλο, με τις κούκλες τους αγκαλιά.

Τα δύο ήταν ήδη νεκρά και είχαν παγώσει, αλλά το τρίτο, που ήταν ακόμη ζεστό, παρά τις προσπάθειες να επανέλθει στη ζωή, κατέληξε.

Στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκαν διαπιστώθηκε ο θάνατός τους από ασφυξία.

“Άκουσα την μάνα να φωνάζει “τρέξτε, χωριανοί, τις βρήκα! Τρέξτε, βοήθεια!”. Δεν έφταιγαν οι γονείς. Η κακιά η ώρα έφταιγε. Οι γονείς τα πρόσεχαν τα παιδιά τους“, είχε υπογραμμίσει μια γειτόνισσα.

Τραγικές φιγούρες στην κηδεία των τριών κοριτσιών, την επόμενη μέρα, οι γονείς, οι οποίοι σπάραζαν και αδυνατούσαν να σταθούν στα πόδια τους.

Ντυμένα νυφούλες, τα τρία ανήλικα κορίτσια ενταφιάστηκαν στο νεκροταφείο του χωριού, με δεκάδες συμμαθητές τους, με λουλούδια στα χέρια τους, είπαν το τελευταίο αντίο.

Η μητέρα της 8χρονης ήταν απαρηγόρητη, καθώς ένα χρόνο πριν, έχασε ένα ακόμη παιδί, αγόρι, ηλικίας οκτώ ετών, από όγκο στο κεφάλι, ενώ παιδιά είχαν χάσει και οι γονείς της 6χρονης.

Πηγή: mixanitouxronou.gr

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks