-
Αρχική > Διεθνή > Παιδί – θαύμα διαβάζει και μετρά σε επτά γλώσσες και είναι μόλις… τριών χρονών – «Ευχή και κατάρα» λέει η μητέρα του

Παιδί – θαύμα διαβάζει και μετρά σε επτά γλώσσες και είναι μόλις… τριών χρονών – «Ευχή και κατάρα» λέει η μητέρα του

Παιδί-θαύμα διαβάζει και μετρά σε 7 γλώσσες και είναι μόλις τριών χρονών / Υoutube
Παιδί-θαύμα διαβάζει και μετρά σε 7 γλώσσες και είναι μόλις τριών χρονών / Υoutube

 

Ένα τρίχρονο αγόρι από τη Βρετανία θεωρείται παιδί – θαύμα και έγινε το νεότερο μέλος της Mensa, της οργάνωσης που δέχεται μέλη, μόνο όσους βρίσκονται πάνω από το 98ο εκατοστημόριο του δείκτη νοημοσύνης παγκοσμίως.

Διαβάζει από 2 ετών!

 

Ο Τέντι, θα κλείσει τα τέσσερα, έμαθε μόνος του να διαβάζει σε ηλικία μόλις δύο ετών και τεσσάρων μηνών – και είναι πλέον ικανός να διαβάζει ακόμη και βιβλία του Χάρι Πότερ, όταν οι γονείς του το επιτρέπουν. Ενώ χαλαρώνει αναζητώντας λέξεις.

 

Ο μικρός Τέντι έγινε δεκτός στη Mensa στα τέλη του περασμένου έτους, αφού αρίστευσε σε ένα τεστ IQ – σημειώνοντας 139 στα 160 στο τεστ Stanford Binet και σοκάροντας τους γονείς του, οι οποίοι δεν είχαν ιδέα πόσο έξυπνος ήταν.

 

«Θέλαμε κάποιου είδους αξιολόγηση ώστε να ξέρουμε με ποιο επίπεδο θα ξεκινήσει το σχολείο», δήλωσε η μητέρα του Μπεθ. «Ο Τέντι ήταν το πρώτο μας παιδί και καθώς συνελήφθη μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης, δεν έχουμε τίποτα για να τον συγκρίνουμε».

 

«Μας είπαν ότι τα τρία έτη ήταν η μικρότερη ηλικία οποιουδήποτε είχαν δεχτεί στη Mensa στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν και υπήρχε κάποιος στις ΗΠΑ ηλικίας δύο ετών», είπε η μητέρα του και πρόσθεσε  «ήμασταν λίγο σαν “Ορίστε;”. Ξέραμε ότι μπορούσε να κάνει πράγματα που οι συνομήλικοί του δεν μπορούσαν, αλλά δεν νομίζω ότι συνειδητοποιήσαμε πόσο καλός ήταν».

 

Επιπλέον, η μητέρα του υπογραμμίζει άλλη μια δυσκολία, δηλαδή αυτή του να του βρούνε δάσκαλο σε αυτή την ηλικία αλλά και τη δυσκολία να του αποκρύψουν το οτιδήποτε. «Οι φίλοι μου μπορεί να λένε: “Ω, πρέπει να φάμε λίγο c-a-k-e” και τα παιδιά τους δεν θα ξέρουν τι λένε, αλλά ο Teddy θα το συλλαβίσει αμέσως και θα θέλει λίγο. Δεν μπορείς να του κρύψεις τίποτα, ακούει τα πάντα. Θα θυμάται τις συζητήσεις που κάνατε μαζί του πέρυσι τα Χριστούγεννα».

 

Μια ακόμη ανησυχία της μητέρας είναι ο μικρός Τέντι, που άρχισε να πηγαίνει νηπιαγωγείο φέτος, να μην αναπτύξει κάποιο αίσθημα ανωτερότητας βλέποντας τους συμμαθητές του να μην μπορούν παρά να συλλαβίσουν κάποια γράμματα ενώ αυτός μπορεί να διαβάζει τα βιβλία του Χάρι Πόττερ.

 

Οι φίλοι του μπορούν να διαβάσουν μερικά γράμματα της αλφαβήτου – εν τω μεταξύ αυτός μπορεί να διαβάσει τον Χάρι Πότερ ή όποιο άλλο βιβλίο του βάλουν μπροστά του!

 

https://www.ethnos.gr/viral/ar

Top
Enable Notifications OK No thanks