-
Αρχική > Ελλάδα > Έκτακτο κυβερνητικό «Δώρο Πάσχα» έως 300 ευρώ: Οι σκέψεις & οι δικαιούχοι

Έκτακτο κυβερνητικό «Δώρο Πάσχα» έως 300 ευρώ: Οι σκέψεις & οι δικαιούχοι

Πληθαίνουν τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες ότι  η κυβέρνηση εξετάζει την καταβολή δώρου Πάσχα, της τάξης των 250 – 300 ευρώ για ευάλωτους και συνταξιούχους.

«Έχει μιλήσει και ο κ.Σταϊκούρας για το θέμα αυτό » απάντησε ο κ.  Χατζηδάκης .

«Εμείς εξαντλούμε πάντοτε τα δημοσιονομικά περιθώρια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού και στο πλαίσιο της ανάγκης η χώρα να προχωρήσει σταθερά, σοβαρά, να πάρει την επενδυτική βαθμίδα και να μην τα τινάξουμε στον αέρα, δεν είμαστε του δώστε τα όλα, βλέπουμε πως εξελίσσεται ο προϋπολογισμός»  συμπλήρωσε και  τόνισε πως «το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει ποιος θα είναι ο δημοσιονομικός χώρος και ανάλογα θα κινηθούμε. Αλλά είναι πολύ πρόωρο να μιλήσουμε τώρα για αυτό. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα » .

«Είμαστε σε μια προεκλογική περίοδο εν αυριανή. Επομένως οποιεσδήποτε τέτοιες κινήσεις μπορεί να παρεξηγηθούν. Θέλω να υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση αυτή στο μέτρο των δυνατοτήτων της έχει προχωρήσει σε τέτοιου είδους κινήσεις και το 2020 και το 2021 και το 2022 », αναφερόμενος στο θέμα του έκτακτου Δώρου Πάσχα.

1.Τους δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος

2.Τους ανασφάλιστους υπερήλικες.

3.Τους ευάλωτους συνταξιούχους:

α) Οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου

β) Προσυνταξιοδοτική παροχή

γ) Αναπηρικά επιδόματα του e-ΕΦΚΑ

Εν τω μεταξύ, ορθάνοιχτο «παράθυρο» για νέες πρόσθετες παρεμβάσεις για τη στήριξη των πολιτών άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα πως η κυβέρνηση εξετάζει την καταβολή δώρου Πάσχα.

https://www.aftodioikisi.gr/

Top
Enable Notifications OK No thanks