
Τρόπος
Ανακατεύουμε το γάλα και το βούτυρο και το ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας αλλά δεν βράζουμε το γάλα
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ και κάνουμε μια λακούβα στη μέση.
Βάζουμε στο πηγάδι τη μαγιά και το αυγό.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη το αλεύρι.
Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος στο πηγάδι και ανακατεύουμε καλά, δεν πρέπει να
ρεύσει.
Αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος
Ζυμώνουμε να φουσκώσει ο αέρας από τη ζύμη
μετά το πρώτο φουσκωμα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τυλίγουμε σε μπαλάκια και τοποθετούμε σε ταψί σκεπάζουμε το ταψί με βρεγμένο πανί ή πλαστική μεμβράνη
Αφήστε το να φουσκώσει ξανά
όταν διπλασιάζεται ξανά σε μέγεθος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο. ΨΗΝΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ 180° ΓΙΑ 25 ΛΕΠΤΑ
Για το γλάσο
Ανακατεύουμε 2 x 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και μια κουταλιά της σούπας νερό φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα.
Πηγή: Maggs Creative