-
Αρχική > Τοπικά νέα > Στ. Αραχωβίτης – Ολ. Τελιγιορίδου: “Αδικαιολόγητος ο αποκλεισμός της πλειοψηφίας των καπνοπαραγωγών από τις ενισχύσεις de minimis”

Στ. Αραχωβίτης – Ολ. Τελιγιορίδου: “Αδικαιολόγητος ο αποκλεισμός της πλειοψηφίας των καπνοπαραγωγών από τις ενισχύσεις de minimis”

Στ. Αραχωβίτης – Ολ. Τελιγιορίδου: “Αδικαιολόγητος ο αποκλεισμός της πλειοψηφίας των καπνοπαραγωγών από τις ενισχύσεις de minimis”

To ένα μετά το άλλο τα “φιάσκο” της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ αποκαλύπτονται και αποσυντίθoνται στα εξ ων συνετέθησαν: εμπαιγμός, ψέμα και έωλες υποσχέσεις.

Σειρά αυτή τη φορά είχαν οι καπνοπαραγωγοί της χώρας που με έκπληξη είδαν να εξαιρούνται από τις ενισχύσεις de minimis σχεδόν όλες οι παραγωγικές περιοχές πλην της Ροδόπης, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού σε πρόσφατη συνάντηση της “ΚΑΠΝΙΚΗΣ” ότι όλοι οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν μέσω του συγκεκριμένουν προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης.

Το θέμα φέρνουν στη Βουλή με Αναφορά που κατέθεσαν σήμερα ο Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης  Στ. Αραχωβίτης, η Αν. Τομεάρχης Ολ. Τελιγιορίδου και 28 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς: 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό

Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Αδικαιολόγητος και άδικος ο αποκλεισμός της πλειοψηφίας των καπνοπαραγωγών από τις ενισχύσεις de minimis» 

Ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης, η βουλεύτρια Ολυμπία Τελιγιορίδου και 28 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτουν προς τον κ. Υπουργό Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων αναφορά την Ανακοίνωση της Κεντρικής Κλαδικής Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνού (Καπνική), όπου καταγράφεται ο αδικαιολόγητος αποκλεισμός των καπνοπαραγωγών της χώρας, πλην της Ροδόπης, από τις αποζημιώσεις μέσω του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης de minimis, μετά και το “φιάσκο” του ΥπΑΑΤ με την  επιστρεπτέα προκαταβολή που έδωσε πανηγυρίζοντας και αργότερα εισέπραξε εντόκως.

Επισυνάπτεται η  Ανακοίνωση.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειές σας και να μάς ενημερώσετε σχετικά. 

Αθήνα, 31/01/2023

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Αραχωβίτης Σταύρος

Τελιγιορίδου Ολυμπία 

Αβραμάκης Ελευθέριος

Αδαμοπούλου Αγγελική

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Βαγενά-Κηλαηδόνη Άννα

Βαρδάκης Σωκράτης

Βαρεμένος Γεώργιος

Βέττα Καλλιόπη

Γκαρά Αναστασία (Νατάσα)

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα)

Κόκκαλης Βασίλειος

Μάλαμα Κυριακή

Μάρκου Κων/νος

Μεϊκοπούλος Αλέξανδρος

Μπακαδήμα Φωτεινή

Μπάρκας Κων/νος

Μωραϊτης Αθανάσιος (Θάνος)

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)

Παπαηλιού Γεώργιος

Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)

Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

Ραγκούσης Ιωάννης

Σκουρλέτης Παναγιώτης

Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)

Τσίπρας Γεώργιος

Φάμελλος Σωκράτης

Χαρίτου Δημήτριος

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΠΝΟΥ (ΚΑΠΝΙΚΗ)

Σοφοκλέους 2 ΤΚ 56430 Σταυρούπολη Θεσσαλονίκη

mail : kapniki.kladiki@gmail.com

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αιφνιδιαστήκαμε οι καπνοπαραγωγοί της χώρας με αφορμή την απαράδεκτη απόφαση της ομάδας εργασίας για τον συντονισμό των αγροτικών ενισχύσεων και αποζημιώσεων με επικεφαλής τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γεωργαντά, τον Πρόεδρο ΕΛΓΑ Λυκουρέντζο και τον Υφυπουργό παρά Πρωθυπουργό Τριαντόπουλο, οι οποίοι αποφάνθηκαν για την αποζημίωση πολλών καλλιεργειών μεταξύ αυτών και του καπνού ΜΟΝΟΝ της Π.Ε ΡΟΔΟΠΗΣ.

Και πιο συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνάντηση της ΚΑΠΝΙΚΗΣ που εκπροσωπεί όλους τους καπνοπαραγωγούς της χώρας, μαζί με την εκπροσώπηση της Κομοτηνής , είχαμε την πλήρη επιβεβαίωση του Υπουργού ότι όλοι οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν από απώλεια εισοδήματος μέσω του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης de minimis που είχανε στην καπνοπαραγωγή και πλήρη κάλυψη από την γκάφα του Υπουργείου που αφορούσε την επιστρεπτέα προκαταβολή που έδωσε πανηγυρίζοντας και αργότερα την εισέπραξε εντόκως.

Στη χώρα μας υπάρχουν 25 ομάδες παραγωγών καπνού , στην ενίσχυση εντάχθηκε ΜΟΝΟ η Ροδόπη , βεβαίως συμφωνούμε αλλά δεν καταλαβαίνουμε γιατί οι υπόλοιποι παραγωγοί της χώρας εξαιρέθηκαν από την απίστευτη αχαρακτήριστη και παράξενη επιτροπή στο μεγαλείο της

Και ρωτάμε 1) εάν ισχύουν τα όσα υποσχέθηκε ο Γεωργαντάς σε όλους τους καπνοπαραγωγούς της χώρας η μας βλέπει σαν μειονότητα και μας απορρίπτει ?

Και 2) Θα πρέπει ό τι δικαιούμαστε να το ζητάμε μέσω βουλευτή Ροδόπης ?

Ας ξεκαθαρίσει την θέση του για την πρωτοφανή συμπεριφορά του.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

 

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ                                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΠΝ/ΓΩΝ                                   ΤΗΣ ΚΑΠΝΙΚΗΣ

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks