-
Αρχική > Απόψεις > Καστοριά χειμερινές αποδράσεις για -θρησκευτικό, αρχαιολογικό και φυσιολατρικό τουρισμό (Ελένη Μελά)

Καστοριά χειμερινές αποδράσεις για -θρησκευτικό, αρχαιολογικό και φυσιολατρικό τουρισμό (Ελένη Μελά)

 

 Ιδανικός τόπος για χειμερινές αποδράσεις και εκδρομές παντός είδους αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά η Καστοριά. Με την τουριστική κίνηση σταθερά αυξημένη κάθε Σαββατοκύριακο η πόλη της  λίμνης βαδίζει στους δικούς της κοσμοπολίτικους ρυθμούς.

Οι επισκέπτες της που συνεχίζουν να αποτελούν ”τον τουρισμό του τριημέρου” έχουν την δυνατότητα να κάνουν νωρίτερα μια ερεύνα για το κατάλυμα που επιθυμούν και για τυχόν εκπτώσεις σε online κρατήσεις.

Από την πλευρά της  η ένωση ξενοδόχων Καστοριάς μίλησε για συγκρατημένη αισιοδοξία και υποστήριξε ότι μπορεί το ενδιαφέρον να είναι αυξημένο ωστόσο όμως κανένα ξενοδοχείο δεν φτάνει σε πληρότητα. Η Καστοριά άλλωστε διαθέτει πληθώρα καταλυμάτων από ξενοδοχεία ,ξενώνες μέχρι και ανακαινισμένα αρχοντικά.

Συμφώνα  με τα πανελλαδικά στατιστικά στοιχεία η ελληνική τουριστική και ξενοδοχειακή αγορά αποτελεί μέρος της αντίστοιχης παγκόσμιας αγοράς ,για το λόγο αυτό και επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις διεθνείς εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα την τελευταία δεκαετία. Όπως είναι ο αυξανόμενος ρόλος του διαδικτύου, η ανάπτυξη αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους και η αλλαγή στα καταναλωτικά πρότυπα.

Για την Καστοριά αποτελεί ευτυχές γεγονός ότι αυξάνονται οι ανάγκες για περιηγητικό τουρισμό όπως για παράδειγμα θρησκευτικό, αρχαιολογικό και φυσιολατρικό.  Ο εναλλακτικός τουρισμός έρχεται και πάλι στο προσκήνιο για να γίνουν γνώστες και οι ορεινές περιοχές της χώρας, οι οποίες έχουν να προσφέρουν αυτό το κάτι το διαφορετικό ,που εύκολα μπορεί να βρει κάνεις αν θελήσει να το αναζητήσει.

Ελένη Μελά

Top
Enable Notifications OK No thanks