-
Αρχική > Διεθνή > Τουρκία: 9χρονος που είχε γλιτώσει πέρυσι από σεισμό δωρίζει το χαρτζιλίκι του στα θύματα – «Δεν πειράζει αν δεν αγοράσω σοκολάτα»

Τουρκία: 9χρονος που είχε γλιτώσει πέρυσι από σεισμό δωρίζει το χαρτζιλίκι του στα θύματα – «Δεν πειράζει αν δεν αγοράσω σοκολάτα»

 

Ένα 9χρονο αγόρι στην Τουρκία, το οποίο επέζησε από σεισμό πέρυσι, δώρισε το χαρτζιλίκι του για να συμβάλει στις προσπάθειες ανακούφισης των συνομηλίκων του μετά τους καταστροφικούς σεισμούς της Δευτέρας.

Η καρδιά του Alparslan Efe Demir ράγισε όταν είδε στην τηλεόραση την καταστροφή που προκάλεσαν οι δύο ισχυροί σεισμοί. Ήταν μόλις πριν από μερικούς μήνες που ο Demir αναγκάστηκε να ζήσει για λίγο στις σκηνές που είχε στήσει η Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης της Τουρκίας (AFAD) μετά τον σεισμό μεγέθους 5,9 βαθμών που έπληξε τη βορειοδυτική επαρχία Duzce τον Νοέμβριο.

Αισθανόμενος άσχημα για τους ανθρώπους που περνούν δύσκολες στιγμές, το αγόρι είπε στη μητέρα του Sinem Demir ότι ήθελε να στείλει τα χρήματα που είχε στον κουμπαρά του στους συνομηλίκους του.

Η μητέρα και ο γιος παρέδωσαν το χαρτζιλίκι του στις αρχές για να το στείλουν στους συνομηλίκους του που το έχουν ανάγκη.

Το συγκινητικό γράμμα του 9χρονου

Το αγόρι συγκίνησε μέχρι δακρύων τους υπαλλήλους  με το γράμμα που έγραψε για τους επιζώντες του σεισμού.

«Φοβήθηκα πολύ όταν έγινε ο σεισμός στο Duzce. Είχα τον ίδιο φόβο όταν άκουσα για τον σεισμό σε πολλές από τις πόλεις μας. Γι’ αυτό αποφάσισα να στείλω το χαρτζιλίκι μου στα παιδιά εκεί», είπε. «Δεν πειράζει αν δεν αγοράσω σοκολάτα εδώ. Τα παιδιά εκεί, δεν πρέπει να κρυώνουν ή να πεινάνε. Θα στείλω τα ρούχα και τα παιχνίδια μου στα παιδιά εκεί», ανέφερε στη συγκινητική επιστολή του.

ΕΝΙΚΟΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks