-
Αρχική > Ελλάδα > «Βοήθεια στο Σπίτι»: Στη Βουλή η μονιμοποίηση 164 εργαζομένων

«Βοήθεια στο Σπίτι»: Στη Βουλή η μονιμοποίηση 164 εργαζομένων

Τη μονιμοποίηση των 164 εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που απορρίφθηκαν μέσω της προκήρυξης 4Κ του ΑΣΕΠ, ζητούν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Μαρία Κομνηνάκα, Γιώργος Λαμπρούλης, Γιώργος Μαρίνος, Νίκος Παπαναστάσης, Θανάσης Παφίλης, Λεωνίδας Στολτίδης και Μανώλης Συντυχάκης.

«Όπως είναι γνωστό, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης 4Κ, 164 εργαζόμενες που δούλευαν με το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” απορρίφθηκαν, δηλαδή επί της ουσίας δεν μονιμοποιήθηκαν. Οι συγκεκριμένες εργαζόμενες δουλεύουν με το συγκεκριμένο πρόγραμμα για διάστημα μεγαλύτερο των είκοσι χρόνων. Σε όλο το εργασιακό βίο τους, μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό, εξυπηρετούσαν ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες και άλλες ευάλωτες ομάδες.

Με βάση δηλώσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς από μέλη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου καθώς κι από δημάρχους, στις οποίες αναγνωρίζεται η κατάφωρη αδικία που συντελείται για τις 164 εργαζόμενες, προκύπτει η υποχρέωση της κυβέρνησης να βρει τρόπο ώστε να παραμείνουν στη δουλειά με μόνιμη σχέση εργασίας, με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.

Η τροπολογία στο νομοσχέδιο “Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στο δημόσιο τομέα”, που αφορούσε τους εργαζόμενους με το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, δεν έδωσε λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις 164 εργαζόμενες. Την ίδια στιγμή οι δήμαρχοι, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις αυξημένες ανάγκες που επωμίζονται οι υπηρεσίες των δήμων τους, δηλώνουν ότι θα κρατήσουν αυτούς τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι νομοθετική πρωτοβουλία θα πάρει ώστε να δοθεί λύση στην πολυετή ομηρία των 164 εργαζομένων, αποκτώντας έτσι ίσα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους».

 

https://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-asfalistika/voitheia-sto-spiti-sti-voyli-i-monimopoiisi-164-ergazomenon/

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks