-
Αρχική > Απόψεις > Μαθήματα Workshop Εισαγωγή στη δημοσιογραφία δεδομένων απο το ΑΠΘ (Θεοδώρα Κωτσοπούλου φωτογραφίες )

Μαθήματα Workshop Εισαγωγή στη δημοσιογραφία δεδομένων απο το ΑΠΘ (Θεοδώρα Κωτσοπούλου φωτογραφίες )

Πραγματοποιήθηκαν απο καταξιωμένους καθηγητές  εισηγητές του  Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης: Κέλλυ Κική, Θανάση Τρομπούκη (iMEdD Lab) στις 13 και 14 Φεβρουαρίου 2023 , οι εργασίες των  μαθήματων   workshops , Εισαγωγή στη δημοσιογραφία δεδομένων –

Τα workshops πραγματοποιήθηκαν  στο κτίριο της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ (3ης Σεπτεμβρίου – Πανεπιστημιούπολη, 54636, Θεσσαλονίκη) και συγκεκριμένα στο φουαγιέ στο  -1.Η ομάδα  των 20 δημοσιογράφων  που πήραμε  μέρος  μετά τις απαιτούμενες γνωριμίες, συζητήθηκαν  στη διάρκεια των εργασιών τα ζητήματα τι είναι τα δεδομένα, ποια είναι η αξία τους, η  συζήτηση  επικεντρώθηκε επάνω σε data stories, πηγές και αναζήτηση δεδομένων εισαγωγή τα λογιστικά φύλλα.

Απο την Καστοριά συμμετείχαν άλλοι δυο δημοσιογράφοι ο Αντώνης Παραράς και η Ελενα Νατσούλη .
Επρόκειτο για μια ενδιαφέρουσα , επίκαιρη και εποικοδομητική συνεργασία  που μας έδωσε  την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε  τις γνώσεις μας στις νέες τάσεις της Δημοσιογραφίας και Μέσων , με

Eπεξεργασία / Ανάλυση δεδομένων με τη χρήση λογιστικών φύλλων Άνοιγμα .pdf με χρήση online εργαλείων Oπτικοποιήσεις δεδομένων με χρήση online εργαλείων

Προσωπικά, νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια που ήμουν μια από τις δημοσιογράφους που συμμετείχαν στα ενδιαφέροντα αυτά μαθήματα από καταξιωμένους καθηγητές της  δημοσιογραφίας.

Η δύναμη της θέλησης μου επέτρεψε να ξεπεράσω όλα τα εμπόδια, έχοντας πάντα ως κεντρικό στόχο την μάθηση, τη γνώση, τις εμπειρίες και την αγάπη της δημοσιογραφίας.
Τόσο για την ευκαιρία της συμμετοχής όσο και για την ουσία της διδασκαλίας, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δυο εισηγητές των εργασιών Κέλλυ Κική, Θανάση Τρομπούκη (iMEdD Lab)και φυσικά   στον αναπληρωτή Καθηγητή δημοσιογραφίας κ. Νικόλαο Παναγιώτου που πάντα με στηρίζει και σε αυτό μου το εγχείρημα.
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ  στην  υπεύθυνη  τουWorkshop: Εισαγωγή στη δημοσιογραφία δεδομένων ΑΠΘ  Μαρία Κόκκαλη

Αξίζει να αναφερθεί οτι το iMEdD (incubator for Media Education and Development), πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ένα διήμερο workshop στις 13 και 14 Φεβρουαρίου 2023 με θέμα: Εισαγωγή στη δημοσιογραφία δεδομένων. Εισηγητές του workshop ήταν η Κέλλυ Κική, Project Manager του iMEdD Lab και δημοσιογράφοςς και ο   Θανάσης Τρομπούκης Project Manager του iMEdD Lab και δημοσιογράφος.

Το iMEdD είναι ένας μη κερδοσκοπικός δημοσιογραφικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2018 με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Αποστολή του είναι η προαγωγή και ενίσχυση της διαφάνειας, της εγκυρότητας και της ανεξαρτησίας στη δημοσιογραφία με βασικό μέλημα την αξιοκρατία και την αριστεία.

Περισσότερες πληροφορίες για το iMEdD είναι διαθέσιμες εδώ: https://www.imedd.org/el/

Υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του workshop ήταν ολόκληρη η ομάδα του iMEdD.

Top
Enable Notifications OK No thanks