-
Αρχική > Ελλάδα > Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για ηλιακούς θερμοσίφωνες και φωτοβολταϊκά – Η διαδικασία για τις αιτήσεις

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για ηλιακούς θερμοσίφωνες και φωτοβολταϊκά – Η διαδικασία για τις αιτήσεις

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Με επιδότηση 35% και πλαφόν τα 770 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ αναμένεται να «τρέξει», σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες πληροφορίες, το πρόγραμμα για την επιδότηση εγκατάσταση ηλιακών θερμοσίφωνων καλύπτοντας έτσι κάποιο ποσοστό της δαπάνης για την αγορά και εγκατάσταση του θερμοσίφωνα.

Ποια θα είναι η διαδικασία για την αγορά ηλιακού

Για τις αγορές των επιδοτούμενων ηλιακών θερμοσιφώνων θα δοθεί ένα διάστημα έως και τις 27 Ιουλίου, ενώ η πληρωμή των επιδοτήσεων θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ, ενώ το πρόγραμμα θα επιδοτεί το 35% του κόστους με ανώτατο όριο τα 770 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για αγορές θερμοσιφώνων αξίας 1.800 ευρώ και άνω).

Ενδεικτικά, σημειώνεται ότι ένας ηλιακός θερμοσίφωνας 120 λίτρων κοστίζει περίπου 700 με 800 ευρώ, κόστος το οποίο αυξάνεται και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 1.500 ευρώ για την τοποθέτηση και τις σωληνώσεις, που θα χρειαστούν ώστε να συνδεθεί με το διαμέρισμα πολυκατοικίας ή με την κατοικία.

Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια και προτεραιοποίηση, δηλαδή θα λαμβάνεται υπόψη και ο χρόνος υποβολής της αίτησης σε περίπτωση ισοβαθμίας. Δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια. Ειδικότερα τα κοινωνικά κριτήρια έχουν ως εξής:

ΕΝΙΚΟΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks