-
Αρχική > Ελλάδα > Μία ψυχοθεραπεύτρια παραθέτει 5 ψυχολογικά τρικ για να δείχνεις ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Μία ψυχοθεραπεύτρια παραθέτει 5 ψυχολογικά τρικ για να δείχνεις ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

 

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να χτίσετε την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας μακροπρόθεσμα, όπως το να γνωρίζετε τις αξίες σας και να εξασκηθείτε στη θετική σκέψη.

Αλλά μερικές φορές χρειάζεται να επιδεικνύουμε αυτοπεποίθηση άμεσα, σε μία συγκεκριμένη στιγμή. Εδώ είναι μερικά ψυχολογικά τρικ δείχνεις πιο σίγουρος μπροστά σε άλλους.

1. Αντιστρέψτε τις αρνητικές παραδοχές. «Χωρίς να το συνειδητοποιούμε, συχνά κάνουμε υποθέσεις σχετικά με τις δεξιότητες που μας λείπουν. Ας υποθέσουμε ότι πάντα νιώθατε ντροπαλός μεγαλώνοντας, επομένως το να μιλάτε μπροστά σε άλλους τώρα, ως ενήλικας, είναι κάτι που πάντα σας έκανε να νιώθετε απαίσια. Δυστυχώς, το αφεντικό σας ζήτησε να κάνετε μια παρουσίαση στην ομάδα. Καταπολεμήστε τις αρνητικές πεποιθήσεις που έχετε για τον εαυτό σας αντιστρέφοντάς τις. Αυτό μπορεί να είναι τόσο εύκολο όσο το να λέτε στον εαυτό σας κάθε μέρα: «Είμαι εξαιρετικός δημόσιος ομιλητής και οι άνθρωποι θέλουν να ακούσουν τις ιδέες μου». Συνεχίστε να το επαναλαμβάνετε στο κεφάλι σας ή να το λέτε δυνατά. Θα δείτε ότι αισθάνεστε λιγότερο ανήσυχοι και πιο προετοιμασμένοι», λέει η Tess.

2. Μην λες «νομίζω» ή «δεν είμαι σίγουρος». Ανταλλάξτε αδύναμες λέξεις και φράσεις με αυτές που θα σας κάνουν να φανείτε πιο επαγγελματίες και ικανοί. Όταν μιλάτε σε άλλους, αποφύγετε να ξεκινάτε ή να τελειώνετε προτάσεις με «νομίζω» ή «δεν είμαι σίγουρος». Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε το «Πιστεύω», το οποίο μεταφέρει μια ήρεμη βεβαιότητα. «Άλλες φράσεις όπως «κατά τη γνώμη μου» σας κάνουν επίσης να ακούγεστε λιγότερο σίγουροι» τονίζει η Tess.

3. Θυμηθείτε μια στιγμή που αισθανθήκατε αυτοπεποίθηση. Ακριβώς πριν κάνετε κάτι για το οποίο αισθάνεστε νευρικοί, δοκιμάστε μια άσκηση οπτικοποίησης:Προβάλετε στο μυαλό σας μια προηγούμενη εμπειρία όπου είχατε ένα βέλτιστο επίπεδο ενέργειας, εστίασης και επιτυχίας. Φέρτε το γεγονός στο μυαλό σας. Τι έκανες; Ποιος ηταν εκει; Ποια ήταν η ανταπόκριση που πήρες από άλλους; Πώς ένιωσες όταν τελείωσε; Πάρτε αυτή τη θετική ενέργεια και την αυτοπεποίθηση μαζί σας στο παρόν.

4. Άσε στην άκρη τα social media. Είναι τόσο εύκολο να χάνεις χρόνο στα social media και να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους. Αλλά θυμηθείτε, αυτές οι αναρτήσεις ή τα βίντεο που βλέπετε δεν αντικατοπτρίζουν πάντα την πραγματικότητα. Η ζωή κανενός δεν είναι τέλεια. Η αυτοπεποίθηση προέρχεται από το να πιστεύεις στον εαυτό σου, στις δικές σου ικανότητες και στο που βρίσκεσαι στο προσωπικό σου ταξίδι. Το να συγκρίνετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που μοιράζονται μόνο τα «λαμπερά» πράγματα στη ζωή τους καθιστά αδύνατο να δείτε καθαρά τα δικά σας επιτεύγματα. Μην πηγαίνετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν αισθάνεστε αβέβαιοι για τον εαυτό σας ή όταν πρόκειται να κάνετε κάτι δύσκολο. Αντίθετα, πάρτε ένα σημειωματάριο και γράψτε για τα πράγματα που έχετε κάνει και για τα οποία είστε περήφανοι.

5. Φόρα κάτι που σε κάνει να νιώθεις δυνατός/η. «Έχουμε όλοι αυτά τα ρούχα – ένα φόρεμα, ένα κοστούμι, ένα τζιν, ένα κόσμημα – που μας κάνουν να νιώθουμε υπέροχοι και δυνατοί. Φορέστε αυτά τα πράγματα όταν χρειάζεστε μια γρήγορη τόνωση της αυτοπεποίθησης ή έχετε μια βαρετή μέρα. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα ρούχα που φοράμε μπορούν να επηρεάσουν τις γνωστικές μας διαδικασίες. Μπορούν να αυξήσουν την απόδοσή σας και να βελτιώσουν τις εντυπώσεις των άλλων για εσάς», λέει η ψυχοθεραπεύτρια.

Πηγή: https://www.itspossible.gr/%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%8D%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B5%CE%B9-5-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%BF%CE%BB/

 

Top
Enable Notifications OK No thanks