Υλικά:
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 πορτοκάλι ολόκληρο κομμένο στο μούλτι.
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1,5 ποτήρι ζάχαρη
1 φαρίνα κόκκινη 500 γρ.
2 κ.σ. σοκολάτα υγείας ψιλοκομμένη.
Για το γλάσο:
1 κουβερτούρα υγείας 125 γρ.
2 κ.σ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη να λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το πορτοκάλι τον χυμό και την φαρίνα σιγά σιγά σταματάμε το χτύπημα προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνω στους 170 βαθμούς 50-55 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το ηλιέλαιο και απλώνουμε πάνω από το κέικ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
ελενη τσιουκανη