-
Αρχική > Ελλάδα > Κλάψε, κάνει τόσο καλό όσο και το γέλιο

Κλάψε, κάνει τόσο καλό όσο και το γέλιο

Λέγεται συχνά ότι το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο, αλλά τι γίνεται με τα δάκρυα; Είναι πραγματικά τόσο κακό το κλάμα για εμάς; Αποδεικνύεται ότι μπορεί πραγματικά να μας κάνει πολύ καλό.

Οταν κλαίμε, μπορούμε να απελευθερώσουμε την ένταση και το άγχος, βοηθώντας μας να χαλαρώσουμε και να νιώθουμε καλύτερα αυτή τη στιγμή. Η πράξη του κλάματος μπορεί να είναι καθαρτική και να μας βοηθήσει να αφήσουμε τα συναισθήματα που κρατάμε για πάρα πολύ καιρό. Το κλάμα μπορεί επίσης να είναι ένας τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων μας με ασφαλή και ελεγχόμενο τρόπο, επιτρέποντάς μας να επεξεργαζόμαστε τα συναισθήματά μας και να τα περνάμε με υγιή τρόπο.

επιπλέον, μελέτες έχουν βρει ότι το κλάμα μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε τις λοιμώξεις. Αυτό συμβαίνει επειδή τα δάκρυα περιέχουν πρωτεΐνες και ορμόνες που μας βοηθούν να προστατεύσουμε από βακτήρια και ιούς. Επιπλέον, το κλάμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση της συνολικής μας υγείας.

Τέλος, το κλάμα μπορεί να είναι ένας τρόπος σύνδεσης με άλλους. Όταν κλαίμε, μπορούμε να ανοιχτούμε στους άλλους και να μοιραστούμε τα συναισθήματά μας μαζί τους. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ισχυρότερων σχέσεων και να δημιουργήσει μια αίσθηση εγγύτητας μεταξύ μας.

Έτσι, ενώ μπορεί να μην είναι πάντα διασκεδαστικό, το κλάμα μπορεί πραγματικά να μας κάνει πολύ καλό. Την επόμενη φορά που θα νιώσετε να κλάψετε, μην το καταπιέζετε. Αφήστε τον εαυτό σας να κλάψει και να νιώσει τα οφέλη που μπορεί να φέρει.

Κλάψε, κάνει τόσο καλό όσο και το γέλιο

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks