Το λιμοντσέλο που είχα φτιάξει πριν αρκετό καιρό.
Μάλλον ήρθε η στιγμή να φτιάξω ξανά.
Σας γράφω τον τρόπο που το είχα κάνει.
Υλικα Φλουδες απο 10 ακερωτα λεμονια και ενα λιτρο αλκοολ εγω εβαλα τζιν. Σιροπι 500 γρ νερο 500 ζαχαρη.
Κοβουμε με προσοχη τις φλουδες να μην παρουμε και το ασπρο και τις βαζουμε σε ενα μπουκαλι γυαλινο ριχνουμε το αλκοολ και το κλεινουμε και το αφηνουμε σε ενα σκοτεινο μερος για 15 μερες Μετα απο 15 λοιπον μερες θα βρασουμε για πεντε λεπτα το σιροπι θα το αφησουμε να κρυωσει θα σουρωσουμε το λικερ και θα το ριξουμε μεσα το βαζουμε σε γυαλινα μπουκαλια το αφηνουμε για μια εβδομαδα και μετα ειναι ετοιμο να το πιουμε. Ειναι χωνευτικο και πινετε ευχάριστα κρυο.
Μαγειρικές Απολαύσεις
Σοφια Βαϊτση