-
Αρχική > Τοπικά νέα > Ενδοσχολική επιμόρφωση απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς

Ενδοσχολική επιμόρφωση απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς

Στο πλαίσιο της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και με σκοπό την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών επισκέφθηκε το σχολείο μας κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Δήμου Καστοριάς. Οι υπεύθυνοι της Πυροσβεστικής με πολλή διάθεση βοήθησαν εκπαιδευτικούς και μαθητές στην απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων, προκειμένου αυτοί να βοηθηθούν στη σωστή και άμεση διαχείριση και αντιμετώπιση Έκτακτης Ανάγκης στο Σχολείο.
Συγκεκριμένα έγινε ενημέρωση για τα μέτρα πυρασφάλειας και τα υλικά πυροπροστασίας, για τα είδη των πυροσβεστήρων, τη χρήση τους καθώς και τον χρόνο συντήρησής τους.

Έγινε επίδειξη της σωστής χρήσης των πυροσβεστήρων για την κατάσβεση πυρκαγιάς.

Δόθηκαν οδηγίες και συμβουλές για τον σωστό τρόπο εκκένωσης του σχολείου από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε περίπτωση εμφάνισης πυρκαγιάς, αλλά και για άλλες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (σεισμός, πλημμύρες) ακολουθώντας το επικαιροποιημένο μνημόνιο διαχείρισης έκτακτων αναγκών.

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να φορέσουν τη στολή του πυροσβέστη αλλά και να ρίξουν νερό από το Πυροσβεστικό όχημα κάτι που τους ενθουσίασε ιδιαίτερα!
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας, έχει καταρτίσει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης και Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση Σεισμικού Κινδύνου, Πυρκαγιάς, Πλημμύρας, Ακραίων Καιρικών Φαινομένων, Τεχνολογικών Καταστροφών και ΧΒΡΠ περιστατικών.
Ευχαριστούμε πολύ την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΕΕΓΥΛ

 

Top
Enable Notifications OK No thanks