-
Αρχική > Τοπικά νέα > Καστοριά : Προεκλογικές μαζώξεις Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

Καστοριά : Προεκλογικές μαζώξεις Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

Στα θέματα πολιτικής οι άνθρωποι για έναν ανερμήνευτο ακόμη λόγο έχουν την τάση να ρέπουν προς το γνωστό, το παλιό το δοκιμασμένο, το ήδη αξιολογημένο. Να προτιμούν πάντα το παλιό κρασί. Γλυκό, στυφό, συμπυκνωμένο, όποια υφή και αν έχει αυτό.
Όποιο χρώμα, όποια γεύση ό,τι ph κι αν κρύβει στα σωθικά του. Ψηφίζουν με την λογική εκείνης της παλιάς διαφήμισης που -πολύ οικονομημένα- έλεγε: «εγώ αυτή ξέρω-αυτήν εμπιστεύομαι» Και στην συγκέντρωση της προηγούμενης εβδομάδας όντως, το θηλυκό τμήμα του καστοριανού πληθυσμού έδειξε ότι προτιμά Αντωνίου.
Αφού στην εκδήλωση, που διοργάνωσε επ’ αφορμή της ημέρας της γυναίκας, δεν έπεφτε καρφίτσα.
Σύμπας ο θηλυκόκοσμος της Καστοριάς έδωσε το παρών στον Ναυτικό όμιλο, όπου και διοργανωθηκε. Υπάρχει βεβαίως η εκδοχή ότι η αυξημένη προσέλευση και ο συνωστισμός οφειλόταν στην εορτή αυτή καθεαυτή.
Ότι οι γυναίκες, συγκινημένες, πήγαν να τιμήσουν τους αιώνιους αγώνες του είδους τους και τα επιτεύγματα της χειραφέτησης τους.
Αυτή όμως είναι μια εκδοχή που δεν πίστεψε ούτε καν ο κ. Τζηκαλάγιας, ο δευτεραγωνιστής του τοπικού βουλευτικού θώκου, μολονότι σφόδρα θα επιθυμούσε να ήτανε αληθινή κι ο κόσμος που βρέθηκε εκεί να ήταν στ αλήθεια σκέτος κόσμος κι όχι αλλοπροσανατολισμένες ψηφοι…
Αξίζει μνείας πάντως πως ο κ. Τζηκαλάγιας ήταν ένας από τους ελάχιστους αρσενικούς θαμώνες αυτής της -με τυπικά θηλυκό πρόσημο- εορτής.
ΚΑΙ παρευρέθη ΚΑΙ πραγματοποίησε και μια επικοινωνιακά αναπάντεχη και δεξιοτεχνικά αποδοσμένη κίνηση: Ανέβηκε στο πάλκο ΔΙΠΛΑ στην Μαρία Αντωνίου, την αγκάλιασε και με σταθερό χαμόγελο και λόγο αντιχαιρέτισε το κοινό ΤΗΣ. Δίχως να παραλείψει στο τέλος και μια σπόντα.
Αφού είπε πρώτα τα συνήθη και αναμενόμενα , όλοι μαζί και μπλα-μπλα-μπλά, την έκανε την ρελάνς του: «ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ποιον θα επιλέξετε για βουλευτή σας»…. Τόπε, ναι. Ετσι για να σφίγγουν τα ζωνάρια… Κατά τα λοιπά, επρόκειτο για μια συνηθισμένη σύναξη για την ημέρα της γυναίκας. Με πολλά χαμόγελα, πολλή διάθεση, πολύ δωδεκάποντο και πολλές αγκαλιές.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks