Κεικ με πορτοκάλι και τρούφα σοκολάτας για το καφεδάκι μας και όχι μόνο!!
Υλικά
4 αυγά
1.5 κούπα ζαχαρη
1 κούπα ηλιέλαιο
1/4 κούπας Βιτάμ λιωμμένο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ σόδα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 Κ γ αλάτι
1 φαρίνα
1κουπα καρύδα ινδική
1 φακ. τρούφα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά να ασπρίσουν χαμηλώνουμε το μίξερ προσθέτουμε το ηλιέλαιο το λιωμένο βιταμ τον χυμό που μέσα έχουμε διαλύσει την σόδα και την φαρίνα σιγά σιγά που μέσα έχουμε ανακατέψει το αλάτι.Σταματαμε το χτύπημα και προσθέτουμε την καρύδα και την τρούφα ανακατεύοντας απαλά.Ψηνουμε σε βουτηρομένη καλά φόρμα στους 170 50-60 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Για το γλάσο έλιωσα 1 φακ σταγόνες κουβερτούρα με λίγο γάλα εβαπορέ και 1 κ γ μέλι.Καλή επιτυχία!!