Υλικά μερίδες 4
2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ισόπαχες φέτες.
5 μέτριες πατάτες κομμένες στρογγυλές φέτες λεπτές
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 πρασινη και 1 κοκκινη πιπεριά
3 κρεμμύδια μέτρια σε κομματια κομμένο μακρόστενα
8 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
2 ντοματες πολύ ώριμες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντοματας
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες τις πλένουμε και τις καθαρίζουμε λίγο από την φλούδα να φαίνονται σαν ρίγες για να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό μας .
Τις κόβουμε σε φέτες και ρίχνουμε λίγο αλάτι ,τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Κόβουμε τις πιπεριές σε μπαστουνάκια
Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε κανονικά τις πατάτες πρώτα και μετά τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.
Στρώνουμε τις πατάτες στο ταψάκι μας αλατίζουμε ελαφρώς κι από πάνω στρώνουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές αλατίζοντας ελαφρώς και αυτές.
Στο λάδι που τηγανίσαμε ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να σοταριστούν καλά.
Προσθέτουμε αμέσως μετά τις ντομάτες ψιλοκομμένες και την κουταλιά πελτέ αραιωμένη σε μισό ποτήρι του νερού νερο΄.
Προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό το αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα .
Το αδειάζουμε πάνω από τις μελιτζάνες (αν θέλουμε εδώ τρίβουμε με το χέρι και λίγη φέτα σε όλη την επιφάνεια-δεν χρειάζεται να την καλύψει όλη)-και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο περίπου 15 με 20 λεπτά αέρα πάνω κάτω 180 με 200 βαθμούς.
Μόλις ροδίσει είναι έτοιμο ,αν το δείτε και στεγνώσει προσθέστε λίγο νεράκι και αφήστε το για λίγο να ψηθεί.
Πραγματικά είναι πάρα πολύ νόστιμο να το φτιάξετε και θα με θυμηθείτε !!!