-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Τα πρώτα ηλεκτρικά ταξί «βολτάρουν» στην Πτολεμαΐδα

Τα πρώτα ηλεκτρικά ταξί «βολτάρουν» στην Πτολεμαΐδα

Σημαντικό κίνητρο για την αγορά τους αποτέλεσε η κρατική επιδότηση

Τα πρώτα δύο ηλεκτρικά ταξί, οχήματα μηχανικών εκπομπών ρύπων προς την ατμόσφαιρα, κυκλοφορούν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Οι δύο επαγγελματίες που τόλμησαν και προχώρησαν στην επένδυση αγοράς ηλεκτρικών ταξί, εκμεταλλεύτηκαν το σχετικό πρόγραμμα επιδότησης της κυβέρνησης και δηλώνουν μέχρι τώρα ικανοποιημένη από την απόφασή τους.

«Η απόφαση που πήραμε ήταν καθαρά επαγγελματική και έγινε για οικονομικούς λόγους. Με το άλλο αυτοκίνητο είχαμε πολλά έξοδα με τα πετρέλαια και τις φθορές , μιας και ήταν παλαιού τύπου», τονίζει μιλώντας στον «Π» ο Δημήτρης Τώνιας, ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο ηλεκτρικών ταξί που κυκλοφορούν στην πόλη.

Όπως προσέθεσε «Αποφασίσαμε να πάρουμε ηλεκτρικό, που έχει και επιδότηση από το κράτος. Βάζοντας κάποιες δόσεις πήραμε το  ηλεκτρικό ταξί». Παρότι είναι δύσκολη περίοδος για τα ταξί, η κρατική επιδότηση ήταν μεγάλο κίνητρο για τους δύο μέχρι στιγμής επαγγελματίες της Πτολεμαΐδας, που προχώρησαν στην επένδυση και αγόρασαν ηλεκτρικά ταξί.

Όπως τονίζει ο κ. Τώνιας, η επιδότηση ήταν  ισχυρό κίνητρο και συμφέρει οικονομικά τους οδηγούς για την αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων. Επίσης, γλιτώνουν τα μεγάλα και κοστοβόρα σέρβις, τις φθορές .
Τα νέα οχήματα έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων, είναι αθόρυβα και δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Ο ίδιος κλείνει λέγοντας ότι είναι αρκετά δύσκολη η περίοδος για τους ταξιτζήδες, με την κίνηση να είναι αρκετά πεσμένη , ωστόσο οι επαγγελματίες προσπαθούν και παραμένουν στον αγώνα.

 

https://e-ptolemeos.gr/ta-prota-ilektrika-taksi-voltaroun-stin-ptolema%ce%90da/

Top
Enable Notifications OK No thanks