-
Αρχική > Πολιτισμός > Φιλόπτωχος ξεκίνησε το ανοιξιάτικο Μπαζάρ : Με  πλούσια πασχαλινά δώρα, χειροποίητα είδη και  κατασκευές εμπνευσμένες από τα αρώματα και χρώματα (φωτογραφίες Δώρα Κωτσοπούλου )

Φιλόπτωχος ξεκίνησε το ανοιξιάτικο Μπαζάρ : Με  πλούσια πασχαλινά δώρα, χειροποίητα είδη και  κατασκευές εμπνευσμένες από τα αρώματα και χρώματα (φωτογραφίες Δώρα Κωτσοπούλου )

Με πασχαλινά παιχνίδια, παραδοσιακά γλυκά και εργόχειρα , χειροποίητες  λαμπάδες, καλαθάκια με όμορφα  δώρα για τους νονούς και τα βαφτιστικά, πλημμύρισε η αίθουσα  κεντρικού καταστήματος της Καστοριας απο 29  Μαρτίου, μέχρι 2 Απριλίου  με αφορμή το πασχαλιάτικο  μπαζάρ, που διοργανώνει κάθε χρόνο  ο σύλλογος φιλόπτωχου κυρίων  Καστοριάς.

Πρόκειται για μια κοινωνική  εκδήλωση που ετοιμάστηκε με μεράκι και φροντίδα, με προσφορά αγάπης από όλα τα μέλη του συλλόγου, αφού η δραστηριότητα του έχει ιερό σκοπό, πραγματοποιείται για την οικονομική στήριξη φοιτητών-τριων  και απόρων οικογενειών της πόλης μας.

Πρόκειται για δημιουργίες φτιαγμένες με πολύ μεράκι και φαντασία, με πρωτότυπα και ευρηματικά σχέδια, κατασκευές εμπνευσμένες από τα αρώματα και χρώματα της ανοιξιάτικης φύσης, πλημμυρισμένα όμως με τη βαθιά και ειλικρινή αγάπη της καρδιάς τους.


Η πρωτοτυπία ήταν σύμμαχος και η χειροποίητη δημιουργία πολύτιμο στήριγμά τους, για να ομορφύνουν με την αδιάκοπη προσπάθεια τους το έργο που στηρίζουν καθώς τα έσοδα από τις πωλήσεις  θα διατεθούν για τις ανάγκες .

Οι εκλεκτές κυρίες με το εθελοντικό έργο και τη δράση τους, έχουν προάγει την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης, του αλτρουισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Ποικιλία χειροκεντηματων

«Το πασχαλινό μπαζαρ αποτελείται από μεγάλη γκάμα χειροκεντηματων» και πολλών ακομη πραγμάτων  ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου  Καίτη Μιρκοπούλου , τονίζοντας μάλιστα  ότι στόχος του συλλόγου είναι η συγκέντρωση  χρήματων  για  τα έσοδα του μηνιαίου εισοδήματος οικονομικής ενίσχυσης που παρέχει ο σύλλογος σε άπορες οικογένειες  της πόλης μας .

Η  κ Μιρκοπούλου δεν παρέλειψε τελειώνοντας να ευχαριστήσει τις φίλες του συλλόγου που  τιμούν με την παρουσία τους όπως είπε την  κάθε εκδήλωση  που διοργανώνει ο σύλλογος.

Επιπρόσθετα να αναφερθεί ότι  όλες οι όμορφες δημιουργίες, που ήταν εκτεθειμένες στον φιλόξενο και ζεστό χώρο  ήταν προσφορά  των κυριών του Δ.Σ. του συλλόγου.

Τέλος την έκθεση επισκέφτηκε πολύς κόσμος ιδιαίτερα όμως γυναίκες οι οποίες εντυπωσιάστηκαν από τα υπέροχα εργόχειρα.

Top
Enable Notifications OK No thanks