-
Αρχική > Τοπικά νέα > ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ !!!!

ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ !!!!

. 

Ένα νηστίσιμο κέρασμα πολύ πολύ νόστιμο κι αρωματικό!!!!
Υλικα
(Οι δοσολογίες αφορούν δοσομετρικη κούπα των 250 ml)
3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
2 κούπες ινδοκαρυδο
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα αραβοσιτελαιο
1 σφηνάκι κονιάκ
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κ.σ μπέικιν παουντερ
1 κ.γ σόδα
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 μισή κούπες νερό
Φλούδα από ένα λεμόνι
Λίγο χυμό λεμονιού
Επιπλέον ινδοκαρυδο για το τύλιγμα
Εκτέλεση
Σε μια λεκανιτσα βάζω τα υγρά ( κρατάω λίγο χυμό πορτοκαλιού να διαλύσω τη σόδα) μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύω να διαλυθεί η ζάχαρη.
Διαλύω τη σόδα στο χυμό που κράτησα κι ανακατεύω.
Προσθέτω τη μισή ποσότητα του αλευριού το μπέικιν παουντερ και όλο το ινδοκαρυδο και σταδιακά ζυμώνοντας προσθέτω και το υπόλοιπο αλεύρι .
Ζυμωνω μέχρι να έχω ένα ζυμάρακι που δεν κολλάει στα χέρια.
Πλάθω μπαλιτσες η δίνω το σχήμα του μελομακάρονου .
Τοποθετώ σε ταψακι με λαδόκολλα και ψηνω σε προθέρμασμενο φούρνο στο αεροθερμο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν .
Αφήνω να κρυώσουν.
Ετοιμάζω το σιρόπι.
Βράζω όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά.
Σε βαθύ ταψί μεγάλο τοποθετώ όλα τα κρύα ινδοκαρυδα και σιροπιαζω με το καυτό σιρόπι.
Αφήνω να τραβήξουν ολο το σιροπακι.
Τα γυρίζω ανά διαστήματα να τραβήξουν σιρόπι και από τις δύο μεριές.
Τέλος αφού κρυώσουν τα τυλιγω μέσα στο ινδοκαρυδο.

Τζέλα Αντωνοπούλου

Καλή επιτυχία
Top
Enable Notifications OK No thanks