-
Αρχική > Συνεντεύξεις > Άνοιξε τα χαρτιά του ο Χρήστος Γκοσλιόπουλος Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου 

Άνοιξε τα χαρτιά του ο Χρήστος Γκοσλιόπουλος Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου 

Όσον αφορά τις υποψηφιότητες για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση το τοπίο έχει αρχίσει πλέον να ξεκαθαρίζει ΚΑΙ στον Δήμο Νεστορίου. Εκεί, μετά από ένα μεγάλο διάστημα σιωπής ο εν ενεργεία σήμερα Δήμαρχος κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος αποκάλυψε πλέον την πρόθεση του να είναι εκ νέου διεκδικητής του δημαρχιακού θώκου στην επερχόμενη αναμέτρηση του φθινοπώρου.
Η αποκάλυψη έλαβε χώρα κατά την διάρκεια μιας συγκέντρωσης που πραγματοποίησε την Κυριακή 2 Απριλίου στο Κρανοχώρι προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους για το εγκεκριμένο νέο αρδευτικό σχέδιο, αξίας 1.290.000 το οποίο έρχεται να βελτιώσει το ήδη υπάρχον (αξίας 1.386.000 ευρώ), με συστήματα ηλεκτρονικής παρακολούθησης, με πρόσθετες παροχές και συστήματα αυτόματης άρδευσης με κάρτες που θα επεκτείνει την άρδευση έως τα 2000 περίπου στρέμματα μέσα στην κοιλάδα Κρανοχωρίου-Πτελέας.
Εκεί λοιπόν, προς το τέλος της ενημερωτικής του ομιλίας, κάποιος από τους παρευρισκόμενους αποτόλμησε την καίρια ερώτηση: Θα είστε εκ νέου υποψήφιος κύριε Δήμαρχε? Ο κ. Γκοσλιόπουλος όχι μόνον τον διαβεβαίωσε πως θα είναι αλλά ανέπτυξε και μια πολύ ενδιαφέρουσα πολιτική θεώρηση.
«Ένας εν ενεργεία Δήμαρχος’ είπε, ‘δεν χρειάζεται να ερωτάται αν θα συνεχίσει.
Μάλλον για το αντίθετο θα έπρεπε να ερωτάται. Για το αν προτίθεται να σταματήσει» . Και είναι όντως έτσι αφού -όπως όλοι οι αυτοδιοικητικοί γνωρίζουν- κανένα μεγάλο έργο και κανένα πολυσύνθετο σχέδιο δεν προλαβαίνει να υλοποιηθεί μέσα στον ορίζοντα μίας και μόνον τετραετίας.
Καθότι είναι έτσι δομημένο το όλο σύστημα εκπόνησης μελετών, διοικητικών και νομικών διασαφήσεων, έγκρισης, χρηματοδότησης, δημοπράτησης και εκτέλεσης έργων στους ΟΤΑ, ώστε -θέλοντας και μη- όλα τα έργα να βγαίνουν πολύ παραέξω από τα όρια μιας και μοναδικής θητείας.
Ετσι, το εναπομένον πλέον ζήτημα στον Δήμο Νεστορίου είναι το αν θα κατορθώσει τελικά να διαμορφωθεί -και από ποιους – ένα αντίπαλο σχήμα σ΄ αυτό που έχει συνθέσει ο εξαιρετικά πεπειραμένος περί τα πολιτικά Χ. Γκοσλιόπουλος….

 

Top
Enable Notifications OK No thanks