Υλικά
1 κιλο φαρινα
1 κουτί μπύρα
3 φλιτζάνια τσαγιού καλαμποκελαιο οχι γεματα πολυ
3 βανιλιες
Λίγο ξύσμα πορτοκάλι
ΣΙΡΌΠΙ
3 φλιτζάνια γεμάτα τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Τα βράζουμε όλα μαζί 5 λεπτά
ΓΕΜΙΣΗ
μαρμελάδα αρεσκείας σας,ταιριάζει το κυδώνι και το μήλο
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
ινδική καρύδα
*20 με 25γραμμάρια το καθένα για να είναι όλα το ίδιο μέγεθος και να ψηθούν ομοιόμορφα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ρίχνετε σε λεκάνη το αλευρι τις βανιλιες το ξύσμα το καλαμποκελαιο και σιγά σιγά την μπύρα, ανακατεύετε ίσα να ενωθούν τα υλικά να γίνει μια ζύμη όχι σκληρή.
Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια βάζουμε λίγο γέμιση κλείνουμε καλά και ψήνουμε σε αντικολητικο η σε λαδοκολα.
Τέλος τα αφήνουμε 5 λεπτά και τα βουτάμε και από τις δύο πλευρές στο σιρόπι.
Τα αφήνουμε να κρυωσουν τα αλείφουμε με μαρμελάδα ελαφρώς και ρίχνουμε από πάνω λίγο ινδική.
Αν θέλετε στη γέμιση μπορείτε να βάλετε και τριμενο καρύδι.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει νόστιμα πιάτα.
Ανακαλύψτε συνταγές για όλα τα γούστα!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.