-
Αρχική > Συνταγές > Παραδοσιακά σιροπιαστά Τσιμπιστά (ισλί) από την Κοζάνη

Παραδοσιακά σιροπιαστά Τσιμπιστά (ισλί) από την Κοζάνη

Υλικά (40 -45κομμάτια)
Μισό κιλό βούτυρο φυτίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτί γάλα εβαπορέ το μεγάλο
2 αυγά
1 μπεικιν
Μισό φλ ζάχαρη
1 κουτ γλ σόδα
Καρύδια
Κανέλα, γαρύφαλλο
Αλεύρι 1- 1,200 κιλό

Σιρόπι :

1 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 βανίλια
Λίγο λεμόνι

Εκτέλεση :

1. Χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αυγά
2. Λιώνουμε τη σόδα με λίγο εβαπορέ και τη ρίχνουμε στο βούτυρο. Προσθέτουμε και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
3. Ρίχνουμε το μπέικιν και το αλεύρι ( περίπου 1κιλό) μέχρι να έχουμε μια σκληρή ζύμη
4. Σε ενα πιατάκι ανακατεύουμε τα καρύδια ψιλοκομμένα με λίγο γαρύφαλλο, κανέλα, ζάχαρη και φρυγανιά τριμμένη
5. Παίρνουμε λίγη λίγη ζύμη την ανοίγουμε πιτάκια και βάζουμε γέμιση στη μέση. Πλάθουμε σε στρόγγυλα ή οβάλ σχήματα και κάνουμε σχέδια με το τσιμπιδάκι

IMG 1837
blogger image 868113045

6. Ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά ισα ίσα να ροδοκοκκινίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν
7. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη τη βανίλια και λίγες σταγόνες λεμόνι. Το σιρόπι πρέπει να είναι ζεστό και τα γλυκά κρύα

* Προσοχή μη τα κάνετε μπαμπάτσικα, γιατί με το σιρόπιασμα φουσκώνουν!!

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks