-
Αρχική > Ελλάδα > Εκλογές: Έως τις 12 το μεσημέρι οι αιτήσεις για τους αποδήμους

Εκλογές: Έως τις 12 το μεσημέρι οι αιτήσεις για τους αποδήμους

Μέχρι τις 12 το μεσημέρι σήμερα, θα μπορούν οι Έλληνες του εξωτερικού να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους.

Πρόκειται για μία διαδικασία που γίνεται για πρώτη φορά, και το ενδιαφέρον είναι αρκετά μεγάλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 26.000.

Για την εγγραφή των ενδιαφερόμενων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ψηφοφόρων εξωτερικού, αυτοί θα πρέπει:

να έχουν διαμείνει συνολικά 2 χρόνια στην Ελλάδα, τα τελευταία 35 χρόνια από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης

να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος
να έχουν προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

Για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού, η διαδικασία περνά μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα: apodimoi.gov.gr. Σε περίπτωση αίτησης εγγραφής εξαρτώμενου μέλους α’ βαθμού, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επιλέξουν το πεδίο «Παροχή συναίνεσης», για την επεξεργασία των προσωπικών στοιχείων.

Μετά την οριστική υποβολή της αίτησης ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του αποδεικτικό επιτυχούς υποβολής της αίτησης με αριθμό πρωτοκόλλου και εκκινεί η διαδικασία ελέγχου και οριστικοποίησης της αίτησης. Σε περίπτωση αποδοχής της αίτησης, ο εκλογέας καταχωρείται στον ειδικό εκλογικό κατάλογο εξωτερικού για χρονικό διάστημα 8 ετών. Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης, ο εκλογέας ενημερώνεται για το δικαίωμα προσφυγής.

https://www.aftodioikisi.gr/politiki/ekloges-eos-tis-12-to-mesimeri-oi-aitiseis-gia-toys-apodimoys/

Top
Enable Notifications OK No thanks