-
Αρχική > Συνταγές > Εύκολος αρακάς λεμονάτος αντί για κοκκινιστός

Εύκολος αρακάς λεμονάτος αντί για κοκκινιστός

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό φρέσκος αρακάς
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
Ενα μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Μισό κουτ. γλ. ζάχαρη
Σχεδόν ενα ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2-3 καρότα σε ροδέλες
2 πατάτες κυδωνάτες
1/2 φλ ελαιόλαδο
1 ζωμό λαχανικών
αλατοπίπερο
1 λεμόνι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τον αρακά τον πλένουμε και τον στραγγίζουμε.
(Κρατάμε και μερικά φρέσκα φυλλαράκια του αρακά!!)

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια ρίχνουμε και τον αρακά να σοταριστεί ελαφρώς.
Ρίχνουμε και τη ζάχαρη, να καραμελώσουν ελαφρά

Προσθέτουμε τα καρότα το αλατοπίπερο, τις πατάτες, το ζωμό, τα φυλλαράκια του αρακά (εσείς το ξέρατε ότι τα τρυφερά φύλλα του αρακά, κατάλληλα καθαρισμένα, μπαίνουν στο φαγητό ? Οι δυο γιαγιάδες μου, η μια απ τον Πόντο κι η άλλη απ τη Μικρασία, ετσι τον μαγειρεύανε το φρεσκο αρακά. Εξηγώ στο τέλος τον τρόπο καθαρίσματος)
Βράζετε σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας νεράκι τόσο όσο να μισοσκεπάζει τα υλικά.

Όταν είναι σχεδόν έτοιμος ρίχνετε τον άνηθο και συνεχίζετε το βράσιμο
Τέλος στύβετε ένα λεμόνι και αφήνετε να πάρει μια βράση

Το φαγητό πρέπει να μείνει μονο με το λαδάκι του, χωρίς υγρασία και να μελώσει
Τα φρέσκα φυλλαράκια του αρακά, αν τα καθαρίσουμε απο την εσωτερική τους μεμβράνη, που μοιάζει σαν γυαλάκι, τσακίζοντας στην άκρη το φύλλο και τραβώντας τη μεμβράνη αργά και προσεκτικά, τότε μπαίνουν στο φαγητό και το κάνουν γλύκισμα

Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks