-
Αρχική > Τοπικά νέα > Καστοριά: Αλλαγές δ/ντών στα σχολεία. Σκληρή ανακοίνωση Γιώργου Γαπκιάδη « Κάντε μου μήνυση και πάμε σε δίκη αν μπορείτε, και εκεί όλα θα αποκαλυφθούν»

Καστοριά: Αλλαγές δ/ντών στα σχολεία. Σκληρή ανακοίνωση Γιώργου Γαπκιάδη « Κάντε μου μήνυση και πάμε σε δίκη αν μπορείτε, και εκεί όλα θα αποκαλυφθούν»

 

Τώρα, εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για τα σχολεία για το πού θα τοποθετηθούμε οι νέοι διευθυντές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καστοριάς και για να κλείσω το θεμα οριστικά (με έχει κουράσει ψυχολογικά), θα πω λίγα πράγματα ακόμη.

Το να ισχυριστώ ότι οι κρίσεις έγιναν με καθαρά κομματικά κριτήρια θα ήταν μεγάλο ψέμα και τα ψέματα δε μου αρέσουν. Γνωρίζω ότι ασκήθηκαν μεγάλες πιέσεις και στο βαθμό που τους αναλογεί οφείλω να πω μπράβο στον Πρόεδρο και τα Μέλη του Συμβουλίου Επιλογής που άντεξαν -στο βαθμό που άντεξαν- σε αυτές τις πιέσεις.

Είναι πασιφανές ότι αυτό που έγινε είναι να τοποθετηθούμε οι υποψήφιοι με συγκεκριμένη σειρά. Είναι πασιφανές ότι «στοχοποιήθηκαν» συγκεκριμένα σχολεία για συγκεκριμένους λόγους. Το γεγονός ότι δεν έγιναν τα πράγματα ακριβώς όπως τα είχαν σχεδιάσει, οφείλεται καθαρά στο ότι αιφνιδιάστηκαν από τις προτιμήσεις συναδέλφων που δεν μπορούσαν να τους ελέγξουν (δεν ελέγχονται όλα στη ζωή)!

Σε ότι με αφορά προσωπικά, έπρεπε να βρεθώ με συγκεκριμένα μόρια, κάτω από συγκεκριμένους συναδέλφους για να βρεθώ σε σχολείο εκτός της πόλης της Καστοριάς. Αυτό έγινε και με τη μοριοδότηση και με τη συνέντευξη.

Για αποφυγή κάθε παρεξήγησης, δηλώνω ότι δεν προτίθεμαι να κινηθώ δικαστικά. Δεν το έχω κάνει ποτέ σε συνάδελφο. Αν το κάνω, κάποιοι θα χάσουν τη δουλειά τους και πιθανόν να μπούνε φυλακή. Δε θα το έκανα ποτέ σε συνάδελφό μου, όση πίκρα και αν νιώθω.

Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Συμβουλίου που ήταν έντιμα απέναντί μου. Οι υπόλοιποι ας τα βρουν με τη συνείδησή τους, αν υπάρχει τέτοια!

Θέλω να παρακαλέσω -και να προκαλέσω ταυτόχρονα- τα μέλη του Συμβουλίου που θίγονται από αυτή την ανάρτηση να μου κάνουν μήνυση. Να πάμε με δική τους ευθύνη δικαστικά και να ανοίξουν όλες οι τηλεφωνικές γραμμές όσων συμμετείχαν στις κρίσεις. Να βγουν στο φως όλες οι συνομιλίες. Το αντέχετε; Να δούμε τι απάντησε ο καθένας στη συνέντευξη και τι βαθμό πήρε. Το αντέχετε; Θα σας πω εγώ: δεν το αντέχετε, γιατί ξέρετε τι ακριβώς έχει γίνει!

Το αντέχετε να διαβάσουν οι γονείς των παιδιών τι ακριβώς έχει γίνει και ποιοι έχουν αναλάβει να διδάξουν στα παιδιά τους ήθος και στάσεις ζωής; Δε νομίζω ότι έχετε τα κότσια, δε σας «κόβω» για τέτοιους! Εγώ πάντως είμαι στη διάθεσή σας.

Τελειώνοντας, ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στην Αγνή Δάφνη Κανδύλη και τη Μαρια Λυτη, ξέρουν τους λόγους και δε χρειάζεται να τους αναλύσω άλλο.

Θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη και να κλείσω το θέμα εδώ. Θα βρω τρόπο να ξεπεράσω τις πικρίες μου.

Ενυπόγραφα

Γαπκιάδης Γιώργος

Top
Enable Notifications OK No thanks