Τι κοινό έχει ένα καλαμάκι με ένα αντιβιοτικό; Ένας γαστρεντερολόγος αποκαλύπτει
Χρησιμοποιείτε καλαμάκι
Το σκεπτικό είναι απλό. Ρουφώντας με το καλαμάκι ρουφάτε και αέρα που καταλήγει στο στομάχι και αυξάνει την παραγωγή αέρα εντός του.
Παίρνετε αντιβίωση
Συνέπεια αυτής της ανισσοροπίας είναι η πρόκληση πεπτικών ενοχλήσεων όπως το φούσκωμα.
Η λύση είναι η λήψη προβιοτικών μαζί με την αντιβίωση, όχι μόνο με τη μορφή συμπληρωμάτων από το φαρμακείο, αλλά και από τη διατροφή μας επιλέγοντας π.χ. προϊόντα ζύμωση όπως το κεφίρ και το ξινολάχανο.
Ο δρ Ahmed Albusoda υπενθυμίζει και την κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρεβιοτικά όπως οι μπανάνες και τα σπαράγγια.
Σταυρανθή λαχανικά
Τα σταυρανθή λαχανικά όπως το κουνουπίδι, το μπρόκολο, το λάχανο και τα λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν σάκχαρα που μπορεί να οδηγήσουν σε φούσκωμα.
Η ραφινόζη λόγου χάρη είναι ένας τρισακχαρίτης που βρίσκεται σε τρόφιμα όπως λάχανα, μπρόκολα και λαχανάκια Βρυξελλών και παραμένει άπεπτος μέχρι να υποστεί ζύμωση από τα βακτήρια του στομάχου προκαλώντας αέρια και φουσκωμα.
Τα τρόφιμα αυτά επίσης περιέχουν ενώσεις θείου, καθώς και δύσπεπτες φυτικές ίνες που μπορουν να προκαλέσουν μετεωρισμό.
Πολύ αλάτι
Μια ιδιαίτερα αλμυρή διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών και πρήξιμο.
Η λύση για το πρόβλημα της κατακράτησης υγρών είναι η αυξημένη καταναλώση νερού καθώς και φρούτων και λαχανικών που περιέχουν κάλιο, όπως οι μπανάνες.
Φούσκωμα: Ένας γαστρεντερολόγος αποκαλύπτει 4 πράγματα που το προκαλούν