-
Αρχική > Συνταγές > Λαχταριστά και πεντανόστιμα μηλοπιτάκια με σπιτική μαρμελάδα μήλο, καρύδια και σταφίδες

Λαχταριστά και πεντανόστιμα μηλοπιτάκια με σπιτική μαρμελάδα μήλο, καρύδια και σταφίδες

ΥΛΙΚΑ
Γέμιση

4 μεγάλα μήλα ψιλοκομμένα,4 κ.σ.ζάχαρη,λίγο κανέλα στο κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία ώσπου να πιουν το ζουμάκι τους.Αφήνουμε να κρυώσει

Ζύμη
150 γρ.βούτυρο αγελάδος,125γρ.άχνη,1 αυγό,1 βανίλια,300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη,προσθέτουμε το αυγό,τη βανίλια και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο.Πλάθουμε να γίνει μαλακή ζύμη και βάζουμε ψυγείο να σφίξει 1 ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και το ένα μερος βάζουμε κατάψυξη για 1 ώρα

Την άληη μισή ζύμη τη χωρίζουμε σε μπαλάκια 15 γρ κάνουμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε 1 κ.γ.γεμιση μήλου από πάνω τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τη ζύμη από την κατάψυξη
Περίπου 30 μηλοπιτάκια

Ψήνουμε αέρα για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμ.
Μόλις κρυώσουν κοσκινίζουμε από πάνω άχνη

Η Συνταγή είναι από Katerina Gatzoufa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Μηλοπιτάκια που τρίβουν σαν κουραμπιές

75362474 2709038315855678 8023051436378030080 o

Η Συνταγή είναι από κ. Μαιρη Καπνιση – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

ΥΛΙΚΑ
Ζύμη:

Ένα φαρίν απ, ένα ποτήρι σπορέλαιο, μισό ποτήρι ρετσίνα ενα φλυτζανακι ζαχαρη (κλασσικο του καφε) ανακατεμα και ζυμωμα στο χερι.

Γέμιση :
Δύο μήλα τριμμένα, δύο κσ ζάχαρη καστανη δυο κ.σ βουτυρο, δύο κσ φρυγανιά, ένα κγ κανέλλα, μισο κ.γ γαρυφαλλο, μια χουφτα σταφίδα ξανθή, μια χούφτα καρύδι χονδροκοπανισμενο, μισό φλυτζανάκι κονιάκ και δύο μέτρια μουστολούκουμα γεμιστά με καρύδι ψιλοκομμένα, η απλά λουκούμια

Περνάμε τα μηλα με την ζαχαρη και το βουτυρο, μαργαρινη, λιγο απο το τηγανι.

Παιρνουμε ζυμη στο μεγεθος μεγαλου καρυδιου και ανοιγουμε με το χερι, δηλαδη παταμε με την παλαμη, πιτάκια στρογγυλα στην μέση βαζουμε μια κσ γέμιση κλείνουμε μισσοφέγγαρο, και πατώ τις άκρες με πιρούνι.

Ψήνουμε στους 170 βαθ. αεροθερμο έως ότου ροδισουν.

Μόλις μισοκρυώσουν αχνίζουμε.

Εάν θέλετε μπορείτε να ρίξετε κανελίτσα από πάνω.

Η Συνταγή είναι από κ. Μαιρη Καπνιση – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks