-
Αρχική > Απόψεις > Καστορια: Έντονος διαπληκτισμός Ψαρράδων στη λίμνη και κυνηγητό εν πλώ με τις βάρκες (βίντεο )

Καστορια: Έντονος διαπληκτισμός Ψαρράδων στη λίμνη και κυνηγητό εν πλώ με τις βάρκες (βίντεο )

 Μήλο της Έριδος αποτέλεσαν τα δίχτυα Ψαρράδων που είχανε στηθεί στο ιδιο μέρος στην λίμνη Ορεστιάδα  και συγκεκριμένα  στο ύψος περίπου της εισόδου στο πάρκινγκ.της ΠΕ Καστοριας, καθως, σημειώθηκε χθες το απογευμα . έντονος φραστικός  διαπληκτισμός  μεταξύ  τεσσάρων Καστοριανών Ψαρράδων.

Δυο βάρκες η κάθε μία από τις βάρκες είχε δύο επιβαίνοντες ψαράδες οι  οποίοι  επι  10 λεπτά μάλωναν  για τα δίχτα τους και  μάλιστα  άγριος καυγάς εν πλω.

Οι δυο  βαρκάρηδες βρίζανε τους άλλους δύο, τους έδιωξαν τελικά από το συγκεκριμένο  σημείο και ενω οι άλλοι έφευγαν ,οι πρώτοι τους κυνηγούσαν εν πλω μέχρι  σε ένα σημείο
  Η δεύτερη βάρκα με τους  διώκτες, μετά το κυνηγητό ξαναγύρισε πίσω στο σημείο του καυγά.

 Να επισημανθεί  ότι η λίμνη Ορεστιάδα είναι μνημείο φυσικού κάλλους, φιλοξενεί περίπου 150 είδη πτηνών, που ακόμη κι αυτά, εξοικειωμένα πλέον με τους ανθρώπους, νιώθεις να σε προσκαλούν να’ απολαύσεις τη μαγεία του υγρού αυτού οίκου.

Ας την προσέξουμε λοιπόν και ας αποφύγουμε τους διαπληκτισμούς και  το κυνηγητό , διότι λίμνη και Καστοριά είναι δυο συνυφασμένα κομμάτια και την χρειαζόμαστε ολοι

.θεοδώρα Κωτσοπούλου
Top
Enable Notifications OK No thanks