-
Αρχική > Απόψεις > Καστοριά : Καταγγελία για την λίμνη Ορεστιάδα

Καστοριά : Καταγγελία για την λίμνη Ορεστιάδα

Νόμιμο ή ηθικό … ( αναγνώστης του kastoria 365 καταγγέλλει )

Αγαπητό kastroria 365 , βλέποντας την τελευταία ανάρτηση που αναφέρει την λίμνη και τά ψάρια θα ήθελα να αναφέρω κάποιους προβληματισμούς μου προς τους υπεύθυνους για αυτή την εικόνα πού βλέπουμε στην Λίμνη μας.

Γνωρίζουμε ότι η απαγόρευση της αλιείας ξεκινά με την άνοδο θερμοκρασίας των νερών. Φυσικά δεν βλέπουμε ότι τα ψάρια εδώ και δέκα μέρες προσεγγίζουν την όχθη να αφήσουν τα αυγά τους…αυτό δηλαδή δεν είναι δείκτης ωοτοκίας? Τί πρέπει να μετρήσουμε τα νερά στην μεσάδα για 18c δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ότι εκεί πού πάνε να γεννήσουν είναι παραπάνω από 18c ! . Κύριοι της περιφέρειας ! Οι φίλοι ψαράδες ( ερασιτέχνες ) πού αγαπάνε την λίμνη και τα ψάρια είναι ηθικό ψάρεμα να πιάνεις το ψάρι άνω των πέντε ετών την ώρα πού πάει να γεννήσει ? Αυτό δεν δίνει δικαίωμα στο θύμα αλλά ανάγκη να γεννήσουν για να έχεις κάτι την επόμενη χρονιά .

Ο σεβασμός στην ζωή είναι να το αφήσεις να κάνει τον κύκλο τού και όχι να το περιμένουμε στην ανάγκη του.

Επίσης οι επαγγελματίες όσοι είναι και αυτούς που αναφέρατε στην ανάρτηση σας για το διαπληκτισμό που είχαν …ποιος οριοθετεί την λίμνη που θα ψαρέψει ο καθένας ?

Πού υπάρχει ιχθυόσκαλα να ξέρει ο κόσμος τι αλιεύματα βγάζουν και πόσο επιτρέπεται ? Με τί αλιευτικά εργαλεία ψαρεύουν ? επιτρέπονται? και ποιος και πότε κάνει ελέγχους για την νομιμότητα χρήσης της λίμνης σε λίγους!

Παρακολουθώ ότι έχουν ρίξει δίχτυα σέ όλο το μήκος της παραλίας που φυσικά τα ψάρια θα πέσουν επάνω τους και ότι ξεφύγει θα το πιάσουν οι ερασιτέχνες, και άμα φύγει και από αυτούς θα πιαστεί στο γυρισμό του…. Καταλαβαίνετε πως γίνεται.

Ορθή πρόταση είναι να υπάρχει επιτροπή της λίμνης από διάφορες υπηρεσίες, να δημιουργήσει ο δήμος ιχθυόσκαλα και να βγάλουν άδειες η ερασιτέχνες με αντίτιμο. Και φυσικά αστυνόμευση από αστυνομικούς , μονάδες διαχείρισης και δασαρχείο σε όλους , αφού δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία! …

Η λίμνη ανήκει στα ψάρια.. Κωνσταντινίδου Παναγιώτα

Top
Enable Notifications OK No thanks