-
Αρχική > Απόψεις > Ο Παλμός  της γουνοιποίας απο τις 27 εως 29 Απριλίου στην Μητρόπολη της γούνας την Καστοριά ( Θεοδώρα  Κωτσοπούλου φωτογραφίες)

Ο Παλμός  της γουνοιποίας απο τις 27 εως 29 Απριλίου στην Μητρόπολη της γούνας την Καστοριά ( Θεοδώρα  Κωτσοπούλου φωτογραφίες)

        Τις πύλες της άνοιξε  χθές  στο  Κέντρο  Γούνας Δυτικής Μακεδονίας η  48η  Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς.  Γύρω στους  80   έκθετες  γουνοποιοί  παίρνουν μέρος  στο τριήμερο 27 – 29  Απριλίου.

Η 48η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς είναι μια κυψέλη που αναδεικνύει την δυναμική και τις ικανότητες της επιχειρηματικότητας στην περιοχή, αλλά και την προοπτική του κλάδου της Γούνας, των ανθρώπων της, της Καστοριάς, των Δυτικομακεδόνων, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Mε την ιστορική συνέχεια και τον ρόλο που διαδραματίζει εδώ και τέσσερις και πλέον δεκαετίες, αποτελεί αδιαμφισβήτητα τον αναπτυξιακό πυλώνα της ακριτικής μας περιοχής. Η πολιτική που χαράζει έχει μοναδικό γνώμονα τη στήριξη και προβολή της ελληνικής παραγωγής και επιχειρηματικότητας και κατ΄ επέκταση την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, τόσο σε τοπικό, εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Αγκάθι ωστόσο αποτελεί για  τους  Έλληνες γουναράδες  η “βουτιά” που σημειώνει ο κλάδος, έχοντας  μάλιστα βρεθεί πολλές φορές μεταξύ… Σκύλλας και Χάρυβδης, ωστόσο είναι  αποφασισμένοι να βρουν διεξόδους στην κρίση .

Η Καστοριά στο επίκεντρο των διεθνών εμπορικών συναλλαγών 

Η φετινή 48η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς μας εισάγει σε ένα  μαγικό κόσμο. Σε ένα κόσμο που η φαντασία συναντά το όνειρο, ο ρεαλισμός το εξωπραγματικό και όλα μπορούν να συμβούν!

Σε αυτόν τον ξεχωριστό κόσμο, η γούνα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Προσφέρει ζεστασιά, προστασία αλλά και αγκαλιάζει με μοναδικό στιλ. Γίνεται το κυρίαρχο στοιχείο, μια προσιτή πολυτέλεια που όλοι μπορούν να αποκτήσουν και να εντάξουν στη δική τους προσωπική «ιστορία». Μέσα από τον υπέροχο αυτό μαγικό κόσμο  η Καστοριά της «γούνας» και του «εμπορίου» έρχεται στο επίκεντρο των διεθνών εμπορικών συναλλαγών γούνας για άλλη μια χρονιά. Ισχυροποιεί τη θέση της στο διεθνή κόσμο του εμπορίου της γούνας και συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων αγορών και συνεργασιών όχι μόνο τοπικά, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Gala θα λάβει χώρα για  δεύτερη φορά στο εκθεσιακό κέντρο  

Τα μέλη του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας”, έχουν καταβάλει σημαντική προσπάθεια προκειμένου όλα να είναι άψογα  Καστοριάς “ και σε οργανωτικό επίπεδο στην 48η διοργάνωση, ενώ και φέτος το άνοιγμα της αυλαίας θα συνοδευτεί από το καθιερωμένο Gala, που θα λάβει χώρα για δεύτερη φορά  στο στο εκθεσιακό κέντρο 

«Η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς είναι ένα τεράστιας οικονομικής σημασίας γεγονός που θα δώσει ζωή και ανάσα στον τόπο της Καστοριάς, τόσο κατά τις ημέρες διεξαγωγής της, όσο και στη συνέχεια, καθώς ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει μεγάλη επιτυχία και από εμπορικής άποψης. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που έχουμε έως τώρα στη διάθεσή μας», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» κ.Ακης Τσούκας

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ήδη, υπάρχει πληρότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες  της περιοχής μας, σε ποσοστό που αγγίζει το 100%, ενώ, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της εργάστηκαν  δεκάδες  συμπολίτες  μας σε πάρα πολλούς τομείς.

«Κύριος στόχος μας, πλην την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας,  είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμβολή μας στην ανάπτυξη της περιοχής μας», πρόσθεσε ο κ. Τσούκας

Σύμφωνα πάντως με τον ίδιον η πληρότητα των ξενοδοχείων της Π.Ε. Καστοριάς μαρτυρά πως η επισκεψιμότητα θα είναι έντονη. Υπάρχει μια αισιοδοξία η οποία διαχέεται στην ατμόσφαιρα, επίσης υπάρχει η διάθεση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από όλα τα μέλη του Δ.Σ. και αυτό το δείχνουν καθημερινά. «Η προσπάθεια γίνεται, και πιστεύουμε πως θα έχουμε μια καθόλα επιτυχημένη Έκθεση Γούνας». όμως εμείς κρατάμε μικρό καλάθι είπε χαρακτηριστικά .

Ας μην ξεχνάμε τέλος, ότι Καστοριά και γούνα πορεύονται ανά τους αιώνες, από την εποχή του Βυζαντίου ακόμα και παρά τις αντιξοότητες και τον τρομακτικό ανταγωνισμό διεθνώς. Η Καστοριά έχει μακροχρόνια παράδοση στην επεξεργασία της γούνας, από τα βυζαντινά χρόνια και φτάνει ως τις μέρες μας. Με δημιουργίες άριστης ποιότητας και τεχνικής επεξεργασίας αναγνωρισμένες διεθνώς. Δεν είναι τυχαίο ότι τα γούνινα ενδύματα ιδιαίτερα αναγνωρισμένα φτάνουν σε όλες τις γωνίες του πλανήτη.  Η  ιστορία και το μεράκι  των γουνοποιών, δεν φτάνει για να τελειοποιηθεί περεταίρω το προϊόν και να προωθηθούν τα γουναρικά της περιοχής σε ανταγωνιστικότερες και αποδοτικότερες αγορές, παράγοντας κέρδους για την εθνική οικονομία και μοχλός ανάπτυξης για την Δυτική Μακεδονία.

Top
Enable Notifications OK No thanks