-
Αρχική > Συνταγές > Πεντανόστιμα τηγανόψωμα

Πεντανόστιμα τηγανόψωμα

Καλημέρα φιλαράκια μου όμορφη Κυριακή και καλή πρωτομαγιά να έχουμε με υγεία . Ετοιμο το πρωινό μας τηγανόψωμα ή όπως τα λέμε στη Βουλγαρία “μεκιτσι”
mekitsi . Αφράτα αφράτα
600 γρ αλεύρι
400 μου νερό χλιαρό
7 γρ ξηρή μαγιά
1 κ γ ζάχαρη
1 κ γ αλάτι
1 κ σ σπορέλαιο
Στο χλιαρό νερό βάζουμε τη μάγια και τη ζάχαρη( ανακατεύουμε) και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
Ταυτόχρονα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και μετά προσθέτουμε το μείγμα με τη μαγιά και το λάδι. Ζυμώνουμε μαλακιά ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και μία πετσετούλα και αφήνουμε για μία ώρα. Κόβουμε μπαλάκια με μέγεθος μανταρινιού απλώνομαι σαν πιτάκια και τα τηγανίζουμε. Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει. Εμείς τα τρώμε με τυρί με μαρμελάδα και με ταχίνι.

Anna Kassandra

Top
Enable Notifications OK No thanks