-
Αρχική > Ελλάδα > Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Φθινοπωρινή η Παρασκευή με βοριά και βροχές – Άνοιξη το Σαββατοκύριακο (video)

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Φθινοπωρινή η Παρασκευή με βοριά και βροχές – Άνοιξη το Σαββατοκύριακο (video)

Φθινόπωρο θα θυμίζει ο καιρός την Παρασκευή σε αρκετές περιοχές, με βοριάδες και βροχές, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Η Άνοιξη έρχεται το Σαββατοκύριακο.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή περιμένουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες αρχικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, το μεσημέρι και το απόγευμα και στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα.  Οι άνεμοι βόρειοι εως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 20 με 23 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι εως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη είναι πιθανές κάποιες τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από  11 έως 21 βαθμούς.

Το Σάββατο οι βροχές θα είναι λίγες και θα περιορίζονται κυρίως στην Κρήτη και σε ορεινές ηπειρωτικές περιοχές. Οι βοριάδες στο Αιγαίο έως 7 πιθανώς πρόσκαιρα και 8 μποφόρ, η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Η Κυριακή θα είναι ανοιξιάτικη με περισσότερο ήλιο και λίγες βροχές στην Κρήτη και στα βόρεια κυρίως ορεινά. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν, η θερμοκρασία εως 23 με 25 βαθμούς. Με αρκετά καλό καιρό θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Top
Enable Notifications OK No thanks