Υλικά
- Μηλα 2
- Για τον χυλό
- Αλευρι 150 γραμμάρια τύπου 0
- Αλατι 1 πρέζα
- Μπέικιν Πάουντερ 9 γραμμάρια
- Αυγα 1
- Γάλα Φρέσκο 100 ml
- Για το τηγάνισμα
- Σπορέλαιο Λίγο
- Για το πασπάλισμα
- Ζαχαρη Κατά βούληση
- Κανελά Λίγη
Τα μήλα είναι ένα αγαπημένο φρούτο που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Έτσι σήμερα δε θα τα δοκιμάσουμε σε φρουτοσαλάτα αλλά σε μία πεντανόστιμη και εναλλακτική συνταγή που τα παιδιά σας θα τα λατρέψουν αλλά μπορείτε να τα απολαύσετε κι εσείς σαν μεγάλοι.
Θα φτιάξουμε μοναδικές και πεντανόστιμες τηγανίτες μήλου χωρίς ζάχαρή αλλά με ολόκληρο μήλο. Τις λεγόμενες Frittelle di mele.
Η προετοιμασία τους είναι πολύ απλή, αρκεί να ακολουθήσετε καλά τη συνταγή, φτιάχνοντας ένα απαλό κουρκούτι, που θα τυλίξει τα μήλα και θα εγγυηθεί την τέλεια συνοχή – τραγανή εξωτερικά και απαλή εσωτερικά – . Επιλέξτε τραγανά και ζουμερά μήλα, με καλή ισορροπία μεταξύ γλυκύτητας και οξύτητας, για να εγγυηθείτε στο γλυκό ένα τέλειο αποτέλεσμα.
Θα κόψουμε τα μήλα μας σε ροδέλες, θα τα βουτήξουμε σε έναν χυλό που θα φτιάξουμε από αλεύρι, γάλα και μπέικιν πάουντερ και θα τα τηγανίσουμε σε λίγο σπορέλαιο. Θα τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη και κανέλα ή μέλι αν δεν θέλουμε καθόλου ζάχαρη.
Οι Frittelle di mele είναι μία υγιεινή πρόταση για τα παιδιά σε περίπτωση που αντί για ζάχαρη στο πασπάλισμα βάλουμε λίγο μέλι της επιλογής μας και μία λαχταριστή επιλογή για μεγάλους αν αντί για ζάχαρη βάλουμε καραμέλα, σοκολάτα ή ό,τι άλλο μας αρέσει.Προετοιμασία για τα μήλα
Αρχικά πλένουμε τα μήλα καλά και τα ξεφλουδίζουμε. Έπειτα βγάζουμε από μέσα τα κουκούτσια με το μικρό εργαλείο για τα κουκούτσια και κόβουμε τα μήλα μας σε ροδέλες.Εκτέλεση για τον χυλό
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το αυγό και το φρέσκο γάλα. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας με ένα σύρμα μέχρι να γίνει μια λεία και ομοιογενή ζύμη.
Μόλις το κουρκούτι είναι έτοιμο, αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά .Εκτέλεση για τα μήλα
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το σπορέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Βουτάμε την κάθε φέτα μήλου μέσα στον χυλό και στην συνέχεια τηγανίζουμε την φέτα μήλου μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού, τηγανίζουμε μερικά τη φορά ( για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και το αποτέλεσμα είναι σα λαδωμένο, για 1-2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές.Τοποθετούμε τα μήλα μας σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας στον πάτο του, για να φύγουν τα πολλά λάδια. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και λίγη κανέλα.Μπορούμε αντί για σπορέλαιο να βάλουμε όποιο ελαφρύ λάδι έχουμε στο σπίτι. Επίσης αντί για ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε κάποιο άλλο γλυκαντικό όπως μέλι για πιο υγιεινά για τα παιδιά. Αν θέλουμε προαιρετικά πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Επίσης μπορούν να γίνουν και στον φούρνο σε ένα ταψι με λαδόκολλα.σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180°C για 20 λεπτά περίπου , μέχρι να ροδίσουνΗ συνταγή είναι της φίλης μας Geri Dako και την είδαμε στην δική μας ομάδα Συνταγες για παιδια & more