-
Αρχική > Ελλάδα > Εξοικονομώ 2023: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Τα νέα προγράμματα και οι ημερομηνίες

Εξοικονομώ 2023: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Τα νέα προγράμματα και οι ημερομηνίες

Στις 30 Μαΐου θα ανοίξουν οι αιτήσεις για το νέο Εξοικονομώ, με στόχο τη στήριξη νοικοκυριών με χαμηλό εισόδημα και παλαιά σπίτια,  όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

Το νέο «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον», θα είναι κατά τα πρότυπα του αντίστοιχου προγράμματος του 2021, με κάποιες πιθανώς τροποποιήσεις, εξαιτίας της ανατίμησης των υλικών ενώ για την υπαγωγή στο πρόγραμμα θα ισχύει η χρονική προτεραιότητα των αιτήσεων.

Ο Άκης Σκέρτσης ανακοίνωσε ακόμη πως στην ίδια ημερομηνία – 30 Μαΐου – θα ανοίξουν και οι αιτήσει για το Produce e-green, το οποίο απευθύνεται σε επιχειρήσεις που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην πράσινη βιομηχανία με αιχμή την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Μέσα στον Μάιο και συγκεκριμένα στις 18 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους» που αφορά νέους ηλικίας 18 έως 39 ετών και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» για να φτιάξουν καινούργιο ή το σπίτι που διαμένουν ή ένα κενό σπίτι που θα μείνουν.

Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται, τέλος, να ξεκινήσει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις».

 

Top
Enable Notifications OK No thanks