-
Αρχική > Απόψεις > Μια δημοσιογραφική παρατυπία προς αποκατάσταση Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

Μια δημοσιογραφική παρατυπία προς αποκατάσταση Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

– Το ξέρετε εκείνο το παιχνίδι με τα σπίρτα? Που σου δίνει μια αρχική διάταξη με πέντε-έξη σπιρτόξυλα και σου ζητά να την αλλάξεις και να δημιουργήσεις μία νέα, μετακινώντας ένα… Παιχνίδι για παιδάκια είναι αυτό αλλά, όταν το μεταφέρει κανείς στα χωράφια της μαζικής επικοινωνίας και της δημοσιότητας, μπορεί να κάνει κακό.
Τις προάλλες έγραψα ένα άρθρο που είχε σχέση με μια πρόσθετη προοπτική ανάπτυξης που υφίσταται για τον Νομό μας. Αυτόν της εκ του μακρόθεν ηλεκτρονικής εργασίας και υποστήριξης επιχειρήσεων στην οποία μπορεί να συμβάλουν τα μέγιστα οι φοιτητές του τοπικού τμήματος πληροφορικής.
Στο άρθρο έδωσα τίτλο: «Ένα κλικ μακριά από την ανάπτυξη» και στην κατάληξη του αναρωτήθηκα αν υπάρχει στην Δημοτική αρχή κάποιος με τις ιδιαίτερες γνώσεις του κ. Πιερρακάκη ώστε να εκκινήσει και για τον τόπο μας μια πληροφοριακή επανάσταση.
Το άρθρο το δημοσίευσα στο Kastoria 365, το ειδησεογραφικό site με το οποίο κατ’ αποκλειστικότητα συνεργάζομαι. Με έκπληξη, μία μέρα μετά, το είδα δημοσιευμένο σε άλλο site, με το οποίο δεν διατηρώ καμία απολύτως επαφή, με έναν πρόλογο που δεν θα προσυπέγραφα σε καμία περίπτωση, και με αλλαγμένο –ετσιθελικά- τον τίτλο του με τρόπο που του προσέδιδε μια προφανή εργαλειακή χρήση εναντίον της παρούσης Δημοτικής Αρχής… Ο νέος τίτλος ήταν «Κάποιος κύριος Πιερρακάκης δεν υπάρχει εκεί στο Δημαρχείο; – Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου». Ετσι ακριβώς- μονοκόμματο. Θα μου πείτε: Και δεν χαίρεσαι που ξεπατικώνουν τα άρθρα σου? Με κάθε ειλικρίνεια θα σας απαντήσω: Διόλου!
Πρώτον, γιατί επιλέγω προσεκτικά τους συνεργάτες μου και θέτω συγκεκριμένα στάνταρ για τους φορείς δημοσιότητας με τους οποίους συνεργάζομαι.
Δεύτερον, γιατί, ως επικοινωνιολόγος, γνωρίζω άριστα τι μπορεί να κάνει ένας ερανισμός σε ένα κείμενο, και εδώ έχουμε ακριβώς αυτή την περίπτωση.
Τρίτον, δεν έχω δώσει σε κανέναν το δικαίωμα να μου αλλάζει τίτλους στα κείμενα μου και να αλλοιώνει την στόχευση και το νόημα τους.
Κατά συνέπεια, δεν είμαι διόλου ευχαριστημένος με την διαπίστωση ότι κάτι τέτοιο συνέβη παρά την βούληση και την πληροφόρηση μου, δίχως κανείς να μου ζητήσει την άδεια.
Δεν είχα -και δεν έχω- την παραμικρή διάθεση ένα απλό κείμενο γνώμης να το μετατρέψω σε κείμενο πολιτικής αντιπολίτευσης και κριτικής ή να κάνω κατήχηση και υποδείξεις στον οποιονδήποτε
. Δεν έχω τίποτε να προσάψω στον Δήμαρχο Καστοριάς, ίσα-ίσα που τον θεωρώ ως ένα εξαιρετικά επιτυχημένο και αποτελεσματικό αυτοδιοικητικό. Δεν είχα -και δεν έχω- καμία διάθεση να κουνώ σε κανέναν το δάκτυλο, να μιλώ από καθέδρας και να λέω εξυπνάδες.
Ο μόνος στόχος του άρθρου μου ήταν να υποδείξω στο καστοριανό ‘επιχειρείν’ ένα νέο επιχειρησιακό/οικονομικό πεδίο προς τυχόν μελλοντική αξιοποίηση… Για όλους αυτούς τους λόγους, ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ κάθε περαιτέρω χρήση δικών μου κειμένων από το συγκεκριμένο site και επιφυλάσσομαι κάθε νομίμου δικαιώματος μου.

 

Ένα κλικ μακριά από την ανάπτυξη Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

Top
Enable Notifications OK No thanks