Τράουγκελ
- 800 γρ αλεύρι σίτου
- 540 γρ νερό
- 25 γρ αλάτι
- 7 γρ μαγιά ξερή
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη ξερή μαγιά και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά
- Προσθέτουμε νερό και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα
- Ισιώνουμε ελαφρώς τη ζύμη και μετά διπλώνουμε (τουλάχιστον 3 φορές)
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε ζεστό ολλανδικό φούρνο, σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 250°C/480F για 30 λεπτά.
- Μετά από 30 λεπτά, αφαιρέστε το καπάκι και συνεχίστε το ψήσιμο για 20 λεπτά για να ροδίσει το ψωμί
- Όταν το ψωμί είναι έτοιμο, αφαιρέστε τον ολλανδικό φούρνο και αφήστε το ψωμί να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το κόψετε σε φέτες
By Cookist
http://www.light-recipes.top/?p=1903&fbclid=IwAR0Dud0Acd3bfEI3fmun8II6HDw_qHF117fZ6vliAFozXRAsVXmBy4N6HL4