αγαπημένο και εύκολο φαγητό, μια συνταγή που φτιάχνεται στο πι και φι, ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας. Μια συνταγή που φυσικά έχει το μυστικό της, το οποίο δεν είναι άλλο από το ότι δεν πρέπει να βιαστείτε να ρίξετε τα αυγά στο τηγάνι.
Πρέπει να περιμένετε οι ντομάτες να πιουν όλα τα υγρά τους και όταν σχεδόν στεγνώσει το τηγάνι τότε να ρίξετε τα αυγά.
Η κλασική συνταγή της γιαγιάς λοιπόν…
- 5 ώριμες ντομάτες
- 5 αυγά
- σκόρδο τριμμένο
- Λίγο λάδι
- Πιπεριές πράσινες και κόκκινες
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε λίγο λάδι.
Ρίχνετε στο τηγάνι τις πιπεριές (κομμένες σε μικρά κομματάκια) και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε το σκόρδο, τριμμένο.
Οταν έχουν εξαφανιστεί τα υγρά της ντομάτας, προσθέτετε τα αυγά που έχετε χτυπήσει ελαφρώς (όχι όπως όταν τα χτυπάμε για ομελέτα) και έχετε αλατίσει σύμφωνα με την προτίμησή σας.
Ανακατεύετε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αυγό. Βγάζετε από τη φωτιά, βάζετε στο πιάτο και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη και λίγο έξτρα φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω.
Συνοδεύετε με φέτα, και ψωμί με λάδι και ρίγανη!
πηγη athensmagazine.gr