-
Αρχική > Τοπικά νέα > Στις εκλογές ψηφίζουμε και για το ποιος θα κρατά σταθερά το τιμόνι της χώρας για την επόμενη τετραετία – Γράφει η Μαρία Αντωνίου 

Στις εκλογές ψηφίζουμε και για το ποιος θα κρατά σταθερά το τιμόνι της χώρας για την επόμενη τετραετία – Γράφει η Μαρία Αντωνίου 

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές. Εκλογές που θα καθορίσουν το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα μας. Αν θα συνεχίσουμε τη ζωή μας με ομαλότητα και πρόοδο ή αν θα ξαναμπούμε σε νέες περιπέτειες και σε διαρκή πισωγυρίσματα.

Της Μαρίας Αντωνίου *

Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο. Από τη μία, οι εξωπραγματικές υποσχέσεις. Η έφοδος στο κράτος και τους θεσμούς. Η ιδεοληψία και η άρνηση της πραγματικότητας. Η πολιτική του Δημητρούλα μου γεια σου, πάρ’ τα όλα δικά σου, τα τοπικά νομίσματα της χρεοκοπίας, το μπάχαλο και η παραλυσία. Και τελικά ο κίνδυνος μιας νέας οικονομικής και εθνικής περιπέτειας. Μια δεύτερη φορά στη συμφορά, δηλαδή, που θα είναι ίδια και χειρότερη από την πρώτη. Ή μια δεύτερη τετραετία στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με ισχυρή  εντολή για την αυτοδύναμη Ελλάδα. Μια δεύτερη τετραετία, που η πατρίδα μας θα συνεχίσει να προχωράει δυναμικά μπροστά. Και η απάντηση σε αυτό το δίλημμα είναι ξεκάθαρη.

Γιατί τώρα οι πολίτες μπορούν να συγκρίνουν μία τετραετία Νέας Δημοκρατίας με την προηγούμενη τετραετία ΣΥΡΙΖΑ. Θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Θα παραμείνουμε σε ένα περιβάλλον μειωμένων φόρων ή θα ξαναγυρίσουμε στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης; Θα εξακολουθήσουμε να έχουμε μία χώρα η οποία είναι ασφαλής, θωρακίζει τα σύνορα της, μετράει στην Ευρώπη, αναγνωρίζεται από εχθρούς και φίλους ή θα γυρίσουμε σε εποχές, που η θάλασσα δεν είχε σύνορα και η χώρα μας ήταν ξέφραγο αμπέλι.

Το σκάφος της πατρίδας είναι σήμερα ασφαλές. Αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο αν η χώρα βρεθεί στα χέρια των ανθρώπων, που παίζουν παιγνίδια με τις τύχες της χώρας και των συμπολιτών μας. Που αντί να ασχοληθούν με τα προβλήματα του τόπου και των συνανθρώπων μας, ξαναγυρνάνε στο 1981 και μαλώνουν για το ποιος εκφράζει σήμερα το 2023 τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Αναμφισβήτητα, η τετραετία που πέρασε δεν ήταν εύκολη. Μια σειρά από παγκόσμιες και τοπικές κρίσεις, δημιούργησαν πολλές φορές ένα δύσκολο περιβάλλον για την κοινωνία, την οικονομία, ακόμα και την ίδια την υπόσταση της πατρίδας μας. Καμία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά δεν αντιμετώπισε στη θητεία της περισσότερες εξωγενείς κρίσεις. Εμείς, όμως, αυτά που υποσχεθήκαμε προεκλογικά  το 2019, τα κάναμε. Δεν κρυφθήκαμε πίσω από τις κρίσεις και προχωρήσαμε γρήγορα το έργο μας.

* Η κα Μαρία Αντωνίου είναι Υποψήφια Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς 

 

Στις εκλογές ψηφίζουμε και για το ποιος θα κρατά σταθερά το τιμόνι της χώρας για την επόμενη τετραετία – Γράφει η Μαρία Αντωνίου 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks