-
Αρχική > Ελλάδα > Εκλογές: Οι γυναίκες που βρέθηκαν στην πρώτη θέση των σταυρών

Εκλογές: Οι γυναίκες που βρέθηκαν στην πρώτη θέση των σταυρών

Μεγάλος ήταν ο αριθμός των γυναικών που έκοψαν πρώτες το νήμα στις εκλογές. Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, 34 γυναίκες κατάφεραν να βρεθούν στην πρώτη θέση σε σταυρούς.

Στην Αχαΐα, η κ. Αλεξοπούλου κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση με 23.579 ψήφους. Στην μονοεδρικές  του Νομού Ευρυτανίας και της Καστοριάς , κατάφεραν να εκλεγούν δύο γυναίκες η Θωμαΐς Οικονόμου με 2.833 ψήφους και η Μαρία Αντωνίου αντίστοιχα με 6.121. Στα Χανιά, η Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε στην κορυφή με 15.999 ψήφους με την δεύτερη θέση να είναι γυναικεία υπόθεση με την Βολουδάκη Σεβαστή να λαμβάνει 13.523 ψήφους.

Στον αντίποδα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι γυναίκες που έκοψαν πρώτες το νήμα της κορυφής είναι η Έφη Αχτσιούγλου στην περιφέρεια Β2 Δυτικού τομέα Αθηνών με 26.323 ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκουμε την Ρένα Δούρου με 20.641 ψήφους. Στην Β’ Πειραίως η Ειρήνη Κασιμάτη βρέθηκε στην κορυφή με 12.207 ψήφους.

Ενώ σε Καβάλα, Κοζάνη, Πέλλα, Τρίκαλα, Φλώρινα και Χαλκιδική ήταν γυναικεία υπόθεση με τις  Ελευθεριάδου Τάνια, Βέττα Καλλιόπη, Τζάκρη Θεοδώρα, Κοντοτόλη Μαρίνα και Πέρκα Θεοπίστη να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις.

Η μεγαλύτερη έκπληξη στις εκλογές ήταν και η αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, με αρκετές γυναίκες και εκεί να βρίσκονται στην πρώτη θέση. Πάμε να δούμε τις κυρίες που κατάφεραν να εκλεχτούν.

Στο ΚΚΕ, οι γυναίκες που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις είναι η Λιάνα Κανέλλη στην Ά Αθηνών, η Δάγκα Βιβή και η Σεμίνα Διγενή στον Δυτικό και Νότιο Τομέα τις Αττικής. Επίσης στην Β’ Πειραιώς η Μανωλάκου Διαμάντω βρέθηκε στην πρώτη θέση και στην Κοζάνη η Κουζιάκη Θεοδώρα. Ενώ, στην Ελληνική Λύση οι γυναίκες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις είναι: Η Αθανασίου Μαρία, η Αγιοστρατίδου Νίκη και η Ασημακοπούλου Σοφία- Χάιδω που κατάλαβαν τις πρώτες θέσεις στον Δυτικό και Νότιο Τομέα Αθηνών και στην Β’ Πειραιώς αντίστοιχα.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks