Συνταγή της πεθεράς μου, εγγύηση!Υλικά Συνταγής
Υλικά
1 πρέζα αλάτι
700 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κιλό αμύγδαλα ξεφλουδισμένα κι αλεσμένα
150 γραμ. φρυγανιά τριμμένη
3 κ.σούπας χυμό λεμονιού
Ανθόνερο
Αμύγδαλα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
*Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Σε μπολ καθαρό βάζουμε τα ασπράδια με το αλάτι. Χτυπάμε με μίξερ χειρός σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν κορυφές που στέκονται.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεσμένο αμύγδαλο και τη ζάχαρη και τα τρίβουμε, τα ψιχουλιάζουμε δηλ. για αρκετή ώρα με τα χέρια μέχρι να μελώσει ζάχαρη με τη ζέστη των χεριών και όλο το μείγμα να γίνει σαν ζύμη.
Μόλις μελώσουν η ζάχαρη με το αλεσμένο αμύγδαλο ρίχνουμε τη φρυγανιά και το χυμό λεμονιού. Ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα. Ανακατεύουμε το μείγμα απαλά με μία μαλακή σπάτουλα πάντα προς την ίδια κατεύθυνση.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα. Πλάθουμε τα αμυγδαλωτά σε ό,τι σχήμα θέλουμε (συνήθως στο σχήμα ενός μικρού μπιφτεκιού) και στη μέση της επιφάνειας του αμυγδαλωτού ακουμπάμε πιέζοντας ένα ολόκληρο αμυγδάλου.
Τα αμυγδαλωτά δεν ροδίζουν πολύ, μένουν ανοιχτόχρωμα διότι δεν περιέχουν καθόλου κρόκο αυγού που δίνει χρώμα στα γλυκά.
Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο θα είναι μαλάκα αλλά σιγά-σιγά όσο κρυώνουν σκληραίνει η υφή τους.
Αναποδογυρίζουμε το ταψί πάνω σε μία καθαρή πετσέτα ραντίζουμε το αντικολλητικό χαρτί από την πίσω πλευρά με λίγο ανθόνερο και τα αμυγδαλωτά θα αρχίσουν να ξεκολλάνε σιγά-σιγά χωρίς να σπάνε.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα τυλίγουμε ένα-ένα σε μεμβράνη ή ζελατίνα, όπου και θα διατηρηθούν για πάρα πολύ καιρό χωρίς να χάσουν το άρωμα και τη φρεσκάδα τους.
http://www.igsyntages.eu/2017/03/blog-post_32.html?fbclid=IwAR2kjK23eEpYEsIltZu0Eo143vk7V5jXZjpEdyc2_phh3n6_izbKB21m0zM