-
Αρχική > Τοπικά νέα > 26/05/23: Ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια με θέμα «Ασφαλής Πολίτης»στην Καστοριά.

26/05/23: Ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια με θέμα «Ασφαλής Πολίτης»στην Καστοριά.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, στις 11:00 π.μ.  στην αίθουσα του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Καστοριάς (Ενυδρείο Καστοριάς), ημερίδα  για την Οδική Ασφάλεια,  με τίτλο «Ασφαλής Πολίτης».

 Στόχος της δράσης είναι η  παροχή ορθής ενημέρωσης στους πολίτες, ιδίως στους νεότερους, για θέματα οδικής ασφάλειας, καθώς η ασφάλεια στους δρόμους δεν είναι θέμα επιβολής, αλλά θέμα σεβασμού της ανθρώπινης ζωής, κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης.

Η οργάνωση της δράσης υποστηρίζεται τοπικά από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, την  Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς και το τμήμα Τροχαίας Καστοριάς.

Ανάμεσα στις διάφορες θεματικές ενότητες θα αναλυθούν ζητήματα, όπως η παρουσίαση προσωπικών βιωματικών εμπειριών σε ζητήματα οδικής ασφάλειας από επαγγελματίες οδηγούς και εκπροσώπους διαφόρων σωματείων.

Παράλληλα, στο χώρο της δράσης θα εκτίθενται ζωγραφιές  μαθητών της Πρωτοβάθμιας και της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, που εκφράζουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο την έννοια της οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής αγωγής.

Στις παράλληλες δράσεις της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση και πρακτική άσκηση χρήσης  αντιολισθητικών αλυσίδων, παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς και έκθεση τεχνικών μέσων του Τμήματος  Τροχαίας Καστοριάς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί, ότι στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων ο Σύλλογος Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, 08:00 έως τις 14:00, εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks