-
Αρχική > Τοπικά νέα > Μεγάλη επιτυχία είχε η ημερίδα στο Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Ενυδρείο) Φωτογραφίες βίντεο)

Μεγάλη επιτυχία είχε η ημερίδα στο Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Ενυδρείο) Φωτογραφίες βίντεο)

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώσαν σήμερα  Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, στις 11:00 π.μ.  στην αίθουσα του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Καστοριάς (Ενυδρείο Καστοριάς), ημερίδα  για την Οδική Ασφάλεια,  με τίτλο «Ασφαλής Πολίτης».

Στόχος της δράσης ήταν η η  παροχή ορθής ενημέρωσης στους πολίτες, ιδίως στους νεότερους, για θέματα οδικής ασφάλειας, καθώς η ασφάλεια στους δρόμους δεν είναι θέμα επιβολής, αλλά θέμα σεβασμού της ανθρώπινης ζωής, κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης.

Η οργάνωση της δράσης υποστηρίχθηκε  τοπικά από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, την  Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς και το τμήμα Τροχαίας Καστοριάς.

Ανάμεσα στις διάφορες θεματικές ενότητες  αναλύθηκαν  ζητήματα, όπως η παρουσίαση προσωπικών βιωματικών εμπειριών σε ζητήματα οδικής ασφάλειας από επαγγελματίες οδηγούς και εκπροσώπους διαφόρων σωματείων.

Παράλληλα, στο χώρο της δράσης ήταν εκτεθειμένες  ζωγραφιές  μαθητών της Πρωτοβάθμιας και της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, που εκφράζουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο την έννοια της οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής αγωγής.

Στις παράλληλες δράσεις της εκδήλωσης παρουσιάστηκε  και  η πρακτική άσκηση χρήσης  αντιολισθητικών αλυσίδων, παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς και έκθεση τεχνικών μέσων του Τμήματος  Τροχαίας Καστοριάς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς.

 

 

 

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks