-
Αρχική > Απόψεις > Τάσος Ξανθόπουλος Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς: Δεν θα κλείσει κανένα σχολείο στην πόλη της Καστοριάς το 2023- 2024 (συνέντευξη Δώρα Κωτσοπούλου) 

Τάσος Ξανθόπουλος Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς: Δεν θα κλείσει κανένα σχολείο στην πόλη της Καστοριάς το 2023- 2024 (συνέντευξη Δώρα Κωτσοπούλου) 

Μεγάλος ντόρος έγινε πρόσφατα για τη μετέγκατασταση και την συγχώνευση του 4ου και του 6ου Δημοτικού στην πόλη της Καστοριάς.

Ένα γεγονός που αναστάτωσε τους γονείς των παιδιών των δυο παραπάνω σχολείων και έδωσε τροφή σε πολλούς για μικροπολιτικά σχόλια εις βάρος ανθρώπων και οργανισμών που δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το θέμα, καθώς η αρμοδιότητα αυτή δεν εμπίπτει στους Δήμους αλλά στο Υπουργείο Παιδείας.

Αναφερόμενος στα ανωτέρω ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τάσος Ξανθόπουλος τόνισε στο Καstoria 365 τα εξής:

1. Κανένα σχολείο δεν πρόκειται να κλείσει ή να συγχωνευτεί στην πόλη της Καστοριάς το επόμενο σχολικό έτος 2023-2024. Επομένως, και το 6ο και το 4ο Δημοτικό θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά όπως και φέτος με περίπου 50 και 79 μαθητές αντίστοιχα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο/

. 2. Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν έχει την αρμοδιότητα να κλείνει ή να συγχωνεύει σχολεία. Γνωμοδοτεί μόνο προς το Υπουργείο Παιδείας για τα θέματα αυτά, όπως είναι υποχρεωμένος να το πράττει κάθε χρόνο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

3. Πουθενά δεν λέχθηκε ρητά ότι ο Διευθυντής είναι «υπέρ της μετεγκατάστασης» του 4ου Δημοτικού. Αντίθετα, τόνισε ότι για το θέμα αυτό πρέπει να υπάρξει ένας διάλογος και μια συναπόφαση των εμπλεκόμενων φορέων για το μέλλον σχολείων που φθίνουν πληθυσμιακά και το πού θα πρέπει να στεγαστούν.

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks