-
Αρχική > Ελλάδα > Φουριόζικα» Μερομήνια: «Το μυστικό όπλο του καλοκαιριού στα τέλη Ιουνίου…»

Φουριόζικα» Μερομήνια: «Το μυστικό όπλο του καλοκαιριού στα τέλη Ιουνίου…»

Τα Μερομήνια αποτελούν για κάποιους σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού, αν και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προβλέψουν με ασφάλεια τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.Πολλοί είναι αυτοί που εμπιστεύονται τα Μερομήνια για τον καιρό των επόμενων μηνών, υπάρχουν όμως άλλοι – ιδίως οι μετεωρολόγοι- που τα αμφισβητούν. Στο παρελθόν την έντονη αντίθεσή του είχε εκφράσει και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Τα Μερομήνια αποτελούν για κάποιους σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού, αν και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προβλέψουν με ασφάλεια τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.

Πολλοί είναι αυτοί που εμπιστεύονται τα Μερομήνια για τον καιρό των επόμενων μηνών, υπάρχουν όμως άλλοι – ιδίως οι μετεωρολόγοι– που τα αμφισβητούν. Στο παρελθόν την έντονη αντίθεσή του είχε εκφράσει ι ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.Η μέθοδος πάντως είναι απλή. Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη αφορά τον καιρό του Σεπτεμβρίου, η τρίτη του Οκτωβρίου, κ.ο.κ. Ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, ο οποίος αναλύει τα Μερομήνια, παραθέτει τις εκτιμήσεις του για τον Μάιο , τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

«Κόκκινος» συναγερμός από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – «Μεγάλος όγκος νερού. ΠΡΟΣΟΧΗ…»

Με τον άστατο καιρό να επιμένει και τη θερμοκρασία όμως γενικά να διατηρείται σε καλά για την εποχή επίπεδα αναμένεται να κυλήσει και η σημερινή ημέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks